Procurorul general Augustin Lazăr susține că Parchetul General are “toate resursele” pentru operaționalizarea Secției speciale de anchetare a infracțiunilor magistraților, după adoptarea unei OUG an acest sens, în ședința de miercuri a Guvernului. 

“Este un act norm publicat deja în Monitorul Oficial, prin urmare este în vigoare. Avem toate resursele pentru operaționalizarea noii secții speciale”, a declarat joi Lazăr, la intrarea în sediul Parchetului General.

Potrivit OUG adoptate miercuri la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, până la data de 23 octombrie trebuie transferate de la dNA la noua Secție, înființată în cadrul Parchetului General, toate dosarele în care sunt anchetați magistrați (judecători și procurori), inclusiv cele soluționate deja.

Tudorel Toader a grăbit înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, fără să mai aștepte raportul Comisiei de la Veneția (19-20 octombrie), care în raportul preliminar ceruse reevaluarea noii secțiii.

VIDEO. OUG adoptată: Toate dosarele cu magistrați anchetați vor fi transferate în 23 octombrie de la DNA la Secția specială
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version