Procurorul general interimar, Bogdan Licu, s-a făcut de râs intervenind în justiție, total neprofesionist, doar pe baza scandalul mediatic declanșat de Antena 3, cerând instanței să suspende, în vederea anulării, sentința definitivă privind adoptarea fetiței de 8 ani din Baia de Aramă, de către un cuplu de români stabilit în SUA.

Sentința definitivă privind adoparea Sorinei Lucan, pronunțată în urmă cu două luni de Curtea de Apel Craiova și nepusă în aplicare de autorități, din cauză că asistenta maternală, care câștiga aproape 4.000 de lei/lună din îngrijirea fetiței, a făcut scandal și i-a instigat pe locuitorii din Baia de Aramă, județul Mehedinți, să protesteze în stradă – mulți dintre ei fiind, la rândul lor, asistenți maternali.

Vineri, Curtea de Apel Craiova a respins cererea Procurorului General interimar al României de suspendare a sentinței definitive de adopție.

Avocatele familiei adoptive l-au acuzat pe Licu de faptul că s-a bazat numai informații din presă, fără a avea vreun argument în privința încălcării legii. Totodată, acestea spun că ancheta făcută de SIIJ are ca scop justificarea existenței secției, nu binele minorei

Pe data de 10 iulie se va judeca, însă, cererea lui Bogdan Licu de revizuire a sentinței de adopție. Dacă și aceasta va fi respinsă, încercarea de a o reține pe Sorina în țară și de a-i asigura doar aici consiliere psihologică nu mai are temei. 

Cazul a fost livrat de Antena 3 în urmă cu două săptămâni, într-un început de campanie anti Iohannis pentru prezidențiale, în care oamenii lui Dan Voiculescu încearcă reîncălzirea “ciorbei”  cu “vânzătorul de copii”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version