Condamnat în august la 7 ani de închisoare pentru implicarea sa în dosarul Ferma Băneasa, afaceristul Puiu Popoviciu a contestat decizi respectivă şi vrea anularea condamnării.

sursa foto stirileprotv.ro

Popoviciu a fost găsit vinovat că a intervenit pe lângă şefii Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti pentru a pune mâna, la un preţ modic, pe un teren deţinut de această instituţie într-o zonă foarte bună a Capitalei.

Popoviciu a preluat ilegal terenul de 224 de hectare din zona Băneasa şi a făcut o avere colosală valorificând la maxim terenul respectiv, în condiţiile în care pe o parte din acest teren s-a ridicat chiar sediul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Procurorii au stabilit un prejudiciu de aproape un miliard de lei. Bugetul statului a fost prejudiciat cu 335 de milioane de lei, iar cel al USAMV cu 620 de milioane de lei.

Refugiat la Londra, unde s-a predat forţelor de ordine, iar apoi a fost eliberat pe cauţiune, Puiu Popoviciu a contestat în anulare decizia magistraţilor.

Iar vineri, după mai mult de două luni şi jumătate de aşteptare, magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să dea verdictul final în acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version