Procurorii Direcției Naționale Anticorupție ar fi dorit să-l tragă la răspundere, din punct de vedere penal, pe Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor, pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

dna_55508300

Gigină și-a pierdut viața în timpul unui accident de circulație produs în momentul în care deschiderea coloana oficială a lui Oprea, iar procurorii DNA susțin că fostul ministru al Internelor ar putea fi vinovat pentru ucidere din culpă.

Dar solicitarea procurorilor a fost respinsă de senatori, cu o diferență importantă de voturi, 73 la 45, astfel că Oprea rămâne cu imunitate și, cel puțin pentru moment, nu poate fi tras la răspundere în dosarul respectiv.

După votul din Senat, procurorii DNA au oferit un răspuns pe măsură:

“Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.
Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version