Reclamat de un avocat la Secția specială de anchetare  infracțiunilor din Justiție, șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, procurorul care a instrumentat dosarele în urma cărora Nicușor Constantinescu a intrat la închisoare și Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și 6 luni în primă instanță – el fiind deja încarcerat pentru o altă condamnare, de 9 ani -, a fost pus sub invinuire, luni, la nou-înființata Secție specială de anchetare a infracțiunilor din justiție, pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă.

Întrebat de ziariști dacă este o vânătoare de vrăjitoare împotriva DNA, Bodean a declarat: ”Nu aș putea să spun așa ceva”.

Dosarul a fost deschis în urma plângerii avocatului Sorin Calaigii, trimis în judecată de șeful DNA Constanța și condamnat atât de Curtea de Apel București, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență.

Calaigii îl acuză că ar fi falsificat înregistrări și ar fi instrumentat ilegal probe din dosar. Judecătorii ÎCCJ au respins o dată cererea avocatului și au decis că dosarul a fost instrumentat conform legii.

Iată însă, că odată înființată secția specială, avocatul pușcăriaș își încearcă norocul și, cum era de așteptat, are câștig.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version