Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis joi, definitiv, să-i acorde victoria lui Decebal Traian Remeş, fostul ministru al Agriculturii, în procesul pe care acesta l-a intentat Agenţiei Naţionale a Penitenciarelor.

sursa foto adevarul.ro
sursa foto adevarul.ro

Condamnat la 3 ani de închisoare în celebrul dosar “Caltaboşul”, pentru luare de mită, Remeş a petrecut un an în Penitenciarul Baia Mare.

Imediat după ce a fost eliberat condiţionat a dat în judecată ANP-ul pe motiv că a fost ţinut în condiţii inumane în penitenciarul respectiv. Remeş a câştigat procesul la începutul acestui an, dar i-au fost atribuite daune morale în valoare de numai 5.000 de lei.

Nemulţumit, a contestat decizia respectivă. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar magistraţii de aici au decis joi, definitiv, că Remeş merită despăgubiri în valoare de 16.000 de lei.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Remeş a mai obţinut daune morale în valoare de 15.000 de lei într-un proces intentat DNA, TVR şi Rodicăi Culcer, fosta şefa a ştirilor TVR. Remeş a intentat procesul respectiv pe motiv că i-a fost afectată imaginea publică în momentul în care TVR a difuzat imaginile cu momentul flagrant în care fostul ministru al Agriculturii încasa şpaga pentru care a ajuns după gratii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version