Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri seara, ca afaceristul Remus Truică şi Prinţul Paul de România să rămână în arest la domiciliu.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni în dosarul retrocedărilor ilegale, afaceristul Remus Truică şi Prinţul Paul de România au contestat măsura prelungirii arestului la domiciliu.

Cei doi ar fi vrut să fie lăsaţi măcar sub control judiciar în aşa fel încât să-şi vadă în continuare de afaceri, dar magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, în cele din urmă, să le respingă solicitările.

Astfel că cei doi rămân în arest la domiciliu, ceea ce nu e tocmai rău în condiţiile în care ambii locuiesc în condiţii de lux, iar zilele petrecute în arest la domiciliu se scad din cele de închisoare, în cazul unei decizii definitive de închisoare cu executare.

Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. Prinţul Paul este acuzat de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 136 de milioane de euro prin intermediul infracţiunilor comise în celebrul dosar al retrocedărilor ilegale.

De când au intrat pe mâna procurorilor, cei doi au încercat să plaseze vina unul în cârca celuilalt. În joc a intrat inclusiv Prinţesa Lia, soţia Prinţului Paul, care a ajuns să fie suspect în dosar pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prinţesa Lia a sărit în ajutorul soţului ei şi a susţinut, în faţa procurorilor, că Remus Truică l-a abordat în acest dosar pe Prinţul Paul şi i-a oferit patru milioane de euro în schimbul drepturilor asupra terenurilor şi proprietăţilor pe care acesta din urma le revendica în numele Casei Regale a României.

Rămâne ca acest scenariu să fie lămurit de anchetatori.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version