Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

România nu mai are șef al Armatei! Generalul Ciucă, suspendat de Curtea de Apel București

Sentința nu este definitivă, dar este executorie!

Situație fără precedent: Curtea de Apel București a lăsat România fără șef al Armatei! Instanța a suspendat joi, la solicitarea ministrului Apărării, Gabriel Leş, executarea decretului prin care președintele Klaus Iohannis i-a prelungit în 28 decembrie 2018 mandatul sefului Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciucă. 

„Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia magistraților.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Atribuțiile lui Ciucă vor fi preluate de locțiitor.

Președintele Klaus Iohannis a respins în ședința CSAT din 28 decembrie propunerea ministrului Gabriel Leș (PSD) de numire a generalului Dumitru Scarlat în funcția de șef al Statului Major al Armatei.

”Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii”, a motivat șeful statului.

Într-adevăr, Scarlat nu este șef de armă, așa cum prevede legislația în vigoare.

Iohannis l-a respins pe Scarlat la șefia Statului Major al Armatei și i-a prelungit mandatul generalului Ciucă

Se întâmplă exact când șeful NATO, Jens Stoltenberg, se află în România și a avut în urmă cu o oră o declarație comună cu președintele Iohannis.

Șeful Alianței Nord-Atlantice se află în România la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din țările membre ale UE, în perioada 30-31 ianuarie 2019.
 
Acestă decizie a fost luată de judecătorul Vasile Bicu de la Curtea de Apel București. Bicu este un magistrat cu dosar la DNA. Vasile Bicu a judecat o cauză de două ori fără se se abțină – completuri diferite. Ba, mai  mult, în a doua judecată magistratul Bicu s-a folosit de prima decizie luată tot de el într-un alt complet!
1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv