Magistraţii de la Curtea de Apel Alba au decis miercuri, definitiv, achitarea lui Romeo Stavarache, fost primar al municipiului Bacău.

Stavarache era acuzat de abuz în serviciu în dosarul “Apartamentul” şi fusese condamnat, în prima instanţă, la 3 ani de închisoare cu suspendare de către magistraţii de la Tribunalul Bacău.

Conform adevarul.ro, Stavarache era acuzat că, în calitate de primar al Bacăului, şi-a dat acordul ca Gheorghe Muntianu, fost şef al Fondului Locativ din cadrul Primăriei Bacău, să primească ilegal un apartament social.

În octombrie 2015, Stavarache a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Ulterior, fostul primar a reuşit să obţină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mutarea procesului la Curtea de Apel Alba.

Fostul edil a invocat mai multe excepţii, i-a convins pe magistraţii de la ÎCCJ că judecata din Bacău nu s-a făcut corect şi a obţinut strămutarea dosarului.

Iar această acţiune i-a adus, în cele din urmă, câştig de cauză, Stavarache scăpând miercuri de acest dosar. Însă fostul primar al Bacăului mai are şi alte bube la activ, fiind acuzat inclusiv că a luat şpăgi de 2,39 milioane de lei într-un dosar ce îi mai vizează pe Liviu Goian, patronul postului de televiziune 1 TV Bacău, şi Liviu Cenuşă, patronul publicaţiei “Ziarul de Bacău”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version