Cu cinci sau şase dosare penale la activ, Sebastian Ghiţă a căutat, vineri, să-şi mai spele din imagine şi a forţat nota cu o plângere penală depusă împotriva premierului Sebastian Ghiţă.

sebi ghita papusar

Denunţul a fost depus la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde Ghiţă a mers însoţit de Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită.

Plângerea penală depusă de Ghiţă are legătură cu modul în care Guvernul a gestionat cazul “Cuminţenia Pământului”, opera lui Brâncuşi pentru care Cioloş s-a grăbit să anunţe că este gata să dea 11 milioane de euro din bani publici.

Ghiţă îl acuză pe premier de abuz în serviciu şi spune că are informaţii clare ce arată că s-au făcut mai multe expertize ale operei respective şi acestea au evaluat lucrarea la preţuri cuprinse între 800.000 şi cel mult 5 milioane de euro, mult sub cifra anunţată de Cioloş.

Ghiţă a comparat cazul cu cele de la ANRP, unde s-au dat sume mult peste limită pentru retrocedarea unor terenuri, şi spune că acţiunea lui Cioloş oricum nu avea rost “pentru că lucrarea Cuminţenia Pământului era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară”.

Ghiţă le-a solicitat procurorilor DNA “să fie echidistanţi şi să cerceteze acest denunţ, nu să arate că sunt pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version