Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 118 de decese în România / 445de cazuri noi de infectați, 3.183 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 

Secţia pentru judecători a CSM îi cere Avocatului Poporului să conteste la CCR Ordonanța 23

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îi cere, joi, Avocatului Poporului, Renate Weber, să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) ordonanța de urgență OUG 23/2020 adoptată de Guvernul Orban înainte de a fi demis prin moțiune de cenzură.

Nicoleta Țînț, președintele CSM

O prevedere din această ordonanță vizează reglementarea unei abateri disciplinare în cazul judecătorilor care soluţionează litigii în materia achiziţiilor publice.

“Având în vedere faptul că prin OUG 23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra achiziţiilor publice, publicată în Monitorul Oficial la data de 12 februarie, a fost adoptată o soluţie normativă ce vizează reglementarea unei abateri disciplinare în cazul judecătorilor care soluţionează litigii în materia achiziţiilor publice, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a adresat Avocatului Poporului solicitarea de a aprecia asupra necesităţii exercitării prerogativei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. IV pct. 26 din OUG 23/2020”, precizează Secţia pentru judecători a CSM.

74 Shares