Magistraţii de la Tribunalul Mureş au decis, vineri seara, să-l plaseze în arest la domiciliu pe Ştefan Someşan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Stefan Somesan (sursa foto punctul.ro)
Stefan Somesan (sursa foto punctul.ro)

Someşan fusese reţinut joi seara de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de abuz în serviciu şi de uzurparea funcţiei. Oamenii legii ar fi vrut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Someşan. Chiar şi aşa, decizia magistraţilor de vineri seara nu este definitivă, astfel că procurorii o pot contesta.

Conform procurorilor DNA, Ştefan Someşan a întreprins, în mod ilegal, demersurile necesare pentru înfiinţarea Liceului Teoretic Romano-Catolic “Rakoczi Ferenc”, dând asigurări că Ministerul Educaţiei Naţionale a dat aprobare pentru înfiinţarea respectivei unităţi de învăţământ, lucru complet fals.

Mai mult, “la sfârşitul lui august 2015, Someşan, deşi, potrivit normelor legale, nu deţine prerogative care să vizeze înfiinţarea unor unităţi de învăţământ preuniversitar şi nici prerogative pe linia autorizării provizorii de funcţionare ori acreditării unor astfel de unităţi de învăţământ a dispus transferarea unor clase de la Colegiul Naţional Unirea la noul liceu şi transferarea autorizării de funcţionare provizorie/acreditarea acordate de MENCS către unitatea şcolară nou înfiinţată”.

Alături de Someşan este implicat în anchetă şi Zsolt Jozsef Tamasi, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic. Acesta va fi cercetat penal sub control judiciar fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version