Un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt este cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, după ce a primit lunar, timp de trei ani, câte 1.000 lei.

Ancheta este derulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Funcționarul, în vârstă de 44 de ani, din Slatina, a pretins și primit șpaga pentru a accepta documentațiile depuse de o firmă de cadastru din același municipiu, în vederea avizării, în ciuda faptului că se impunea returnarea lor pentru refacere.

“Acea activitate a funcționarului public din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina — societate care avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără nici un fel de titlu justificativ, banii fiind primiți în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societății care să evidențieze respectiva plată, în condițiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestație zilnică a sa, de consultanță acordată angajaților societății susmenționate. Informațiile erau apoi folosite de către angajați în momentul în care întocmeau documentația cadastrală și care se regăsea și în stadiul verificării documentației de către inculpat, în cadrul atribuțiilor de serviciu desfășurate la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Funcționarul a fost plasat sub control judiciar și are interdicție de a mai exercita funcția publică de consilier de cadastru în cadrul OCPI Olt.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version