Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunţă reţinerea pentru 24 de ore a lui Laurenţiu Ţintea, subprefectul judeţului Giurgiu.

Laurentiu Tintea (sursa foto stirigiurgiu.ro)
Laurentiu Tintea (sursa foto stirigiurgiu.ro)

Ţintea a fost reţinut alături de Marlena Hroniade, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu. Cei doi sunt acuzaţi de uzuparea funcţiei cu consecinţe deosebit de grave.

Reţinerea lor s-a făcut după ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, miercuri, 14 percheziţii la Bucureşti, Cluj şi Giurgiu.

Conform anchetatorilor, “din cercetări a reieşit că funcţionari din Prefectura Giurgiu ar fi încheiat cu reprezentanţii unei firme un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale, prin intermediul unei platforme online. Platforma utilizată nu era însă acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi. Astfel au fost încasaţi ilegal, în perioada iunie 2015 — iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version