Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi seara, definitiv, ca Ionuț Cătălin Bălan, bărbatul de 39 de ani din Argeș acuzat de terorism, să rămână după gratii.

Arestat preventiv pe 30 iunie, în urma unei decizii date de magistrații de la Curtea de Apel Pitești, Ionuț Cătălin Bălan a contestat măsura respectivă și a solicitat să fie lăsat liber.

Însă magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins solicitarea, astfel că Bălan va mai rămâne încă cel puțin două săptămâni după gratii, până îi expiră mandatul de arest preventiv.

Cunoscut drept Ibrahim Bălan, bărbatul de 39 de ani din Argeș este acuzat că a spionat Baza Militară Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, și a strâns informații importante pentru a ajuta militanți ai grupării Stat Islamic să arunce în aer baza respectivă.

Ibrahim Bălan ar fi recurs la acest gest după ce, în urmă cu câțiva ani, a fost arestat în Franța, pentru furt, iar în timpul perioadei petrecute după gratii a trecut la islam și s-a autoradicalizat.

Bălan neagă acuzațiile și spune că a mers la Constanța pentru a aduna bani ca să ridice o moscheie în Pitești. De asemenea, bărbatul susține că este victima unei înscenări puse la cale de un iordanian cu care s-ar fi deplasat în perioada respectivă la Constanța.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version