Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis, miercuri seara, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Cristian Bîrzu, din Roman, judeţul Neamţ.

Bîrzu este acuzat de terorism, după ce a fost înregistrat spunând că va arunca în aer unităţi ale trupelor speciale ale MAI. Bărbatul dorea să recurgă la acest gest pentru că mascaţii nu îl lăsau să plece în Germania.

În fapt, Bîrzu se află sub control judiciar după ce în februarie 2015, la prima instanţă, a încasat o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. A înjunghiat în zona gâtului un rival.

Bîrzu are ştate vechi în lumea criminalităţii. Încarcerat în Germania, pentru infracţiuni comise în ţara respectivă, Bîrzu a aderat la Islam şi a devenit suspect de radicalizare.

De altfel, bărbatul dorea să părăsească teritoriul României pentru a ajunge din nou în Germania şi a intra în contact cu alţi islamişti care să-l ajute să ajungă în Siria.

Alături de teroristul din Roman au mai fost arestaţi preventiv Constantin Mandache, Cristian Aştefănoaei şi Gabriel Pintili, toţi acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version