Tudorel Toader se va întâlni în curând cu ministrul sârb al Justiției, iar agenda discuțiilor va cuprinde și extrădarea fugarului Sebastian Ghiță, dispărut de 1 an și 3 luni din țară.

“În momentul acesta se lucrează la definitivarea agendei”, a precizat ministrul român al Justiției, luni dimineață, la intrarea în sediul instituției.

“Vă dați seama că discuția este inevitabilă”, a adăugat Tudorel Toader, întrebat dacă va vorbi cu omologul sârb despre extrădarea lui Ghiță.

Cât privește documentele solicitate de judecătorii sârbi, ministrul a explicat că “se refereau la natura, conținutul, modul de desfășurare a faptelor penale”.

“Judecătorii din Serbia au solicitat suplimitar documente cu privire la natura, conținutul, modul de desfășurare a faptelor. Documentele au ajuns la Ministerul Justiției săptămâna trecută, MJ a solicitat Curții de Apel Ploiești informațiile necesare, astăzi vom primi, cel mai probabil, originalul, iar în momentul în care îl vom primi îl vom trimite prin curierat rapid în Serbia”, a spus Toader.

Întrebat dacă Ghiță va fi extrădat, Tudorel Toader a spus: “Noi vorbim despre ceea ce au solicitat și răspunsul pe care l-am formulat. Noi nu ne putem substitui judecătorilor, care vor hotărî dacă va fi sau nu extrădat. Sigur, dacă vor solicita și alte informații, le vom trimite”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version