Magistraţii de la Tribunalul Bacău au decis plasarea în arest la domiciliu a lui Marius Şerban şi a lui Eusebiu Gabriel Răchiteanu.

cannabis

Cei doi fuseseră reţinuţi de procurorii DIICOT sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În acest dosar, procurorii DIICOT susţin că “în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu – Gabriel au iniţiat demersuri în vederea realizării unei achiziţii de droguri de mare risc. În acest sens au accesat reţele darknet pentru a intra în contact cu un furnizor de amfetamină din străinătate, în condiţii de clandestinitate. După ce au stabilit legătura cu un furnizor de droguri de pe teritoriul Olandei, cei doi inculpaţi au plasat o comandă de 50 gr. de amfetamină, folosind pentru achitarea contravalorii sistemul de plată electronică Bitcoin”.

Pentru a încasa coletul fără să lase urme, cei doi suspecţi s-au folosit de datele de identitate ale unei persoane, asigurând-o că în colet se află, de fapt, accesorii pentru telefoane mobile.

Totuşi, pe 3 noiembrie, Marius Şerban a fost prins în flagrant asupra sa plicul cu 50 de grame de amfetamină. Ulterior, s-au făcut percheziţii la domiciliile inculpaţilor din Bacău şi Cluj şi s-au descoperit şi 57 de grame de cannabis.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version