Liderul PSD: “Nu schimbă cu nimic nici atitudinea mea, nici adevărul”!

Liviu Dragnea are probleme din ce în ce mai mari în justiție: Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, cele două angajate ale DGASPC Teleorman care au prestat de fapt muncă la sediul PSD Teleorman, precum și Gheorghe Nicușor, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ al aceleiași instituții, le-au cerut magistraților să fie judecați prin procedură simplificată, recunoscând acuzațiile care li se aduc.

La termenul de marți, instanța i-a întrebat pe inculpați dacă doresc să se prevaleze de dreptul la tăcere sau să dea declarații pe parcursul procesului, dar și dacă doresc să fie judecați prin procedură simplificată, iar cei trei au optat pentru a treia variantă.

Liviu Dragnea și ceilalți 5 inculpați le-a spus magistraților că nu doresc judecarea prin procedură simplificată și că se consideră nevinovat.

“Am înțeles învinuirile care mi se aduc și nu este necesar să mi se aducă explicații suplimentare. (…) Vreau să fiu audiat ulterior. (…) De asemenea, nu solicit aplicarea procedurii simplificate de judecată, deoarece mă consider nevinovat”, le-a spus Dragnea judecătorilor, arătând că va aduce noi martori.

Ulterior, el le-a declarat jurnaliștilor că “acest dosar se bazează doar pe două-trei declarații, pentru care eu o să aduc martori care nu au fost audiați la Parchet, declarații care sunt neadevărate. Ceea ce hotărăște fiecare om acuzat este problema dumnealui, nu schimbă cu absolut nimic adevărul, și pe mine asta mă interesează”.

“Nu schimbă cu nimic nici atitudinea mea, nici adevărul”, a adăugat el.

Un nou termen, pe 28 martie

Magistrații ÎCCJ au stabilit un nou termen de judecată: 28 martie.

Dosarul a fost trimis în instanță de procurorii DNA în 15 iulie 2016 iar Dragnea este acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzată de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiți justiției:

  • Floarea Alesu — fost director general al DGASPC Teleorman;
  • Ionel Marineci — la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei;
  • Olguța Șefu — la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman;
  • Valentina Mirela Marinca — la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei;
  • Nicușor Gheorghe — la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare;
  • Constantin Claudiu Balaban — fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria;
  • Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica — ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman;
  • Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici) — director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version