După ce i-a amenințat pe membrii comunității maghiare din România că i-ar plăcea să-i vadă atârnați lângă drapelurile secuiești, fostul premier Mihai Tudose s-a ales cu dosar penal.

Culmea, dosarul a fost deschis nu după vreo eventuală plângere penală depusă de Kelemen Hunor sau alți reprezentanți ai formațiunilor politice ce protejează interesele comunității maghiare.

Conform luju.ro, Tudose a fost dat în gât la Parchetul General chiar de către un avocat român, Corneliu Liviu Popescu.

Acesta îl acuză pe fostul premier de comiterea a trei infracțiuni: instigare publică, incitare la ură și discriminare și încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni.

Avocatul respectiv consideră că “premierul Mihai Tudose a amenințat clar și sugestiv cu spânzurarea persoane aparținând unei minorități etnice și a manifestat un limbaj rudimentar de golan politic tipic fascist și nazist care, sub nicio formă, nu poate fi protejat de libertatea de exprimare și nici nu poate fi considerat o dovadă virilă de patriotism. Solicit domnilor procurori din Parchetul General să soluționeze cu maximă celeritate denunțul și să nu dea dovadă de complezență cu un nazist, chiar dacă are un doctorat la SRI, întrucât personal îmi este frică să locuiesc într-o țară în care șeful Guvernului este primitiv și nazist”.

Vă reamintim că fraza care s-ar putea să-l coste scump pe Tudose este următoarea: “Eu am transmis foarte clar că dacă steagul ăla flutură în vânt, toți cei responsabili de acolo flutură și ei lângă steag”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version