Aflat la Londra, sub supravegherea forțelor de ordine engleze, afaceristul Puiu Popoviciu și-a mandatat avocații să solicite, la Înalta Curte de Casație și Justiție, anularea pedepsei încasate de el în dosarul Ferma Băneasa.

sursa foto stirileprotv.ro

Popoviciu a luat 7 ani de închisoare pentru implicarea sa în dosarul Ferma Băneasa, dosar în care a fost găsit vinovat de dare de mită și de complicitate la abuz în serviciu.

Controversatul afacerist a fost găsit vinovat de faptul că a intervenit pe lângă șefii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București pentru a pune mâna pe un teren de 224 de hectare din nordul Capitalei.

Popoviciu a promis că va face spații de cercetare și un complex rezidențial pentru angajații instituției, dar în cele din urmă a ajuns să valorifice terenul în interes personal, prejudiciind USAMV-ul cu peste 650 de milioane de lei.

Condamnat inițial la 9 ani de închisoare, Puiu Popoviciu a scăpat cu 7 ani la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă până acum nu a făcut nicio zi de închisoare.

Afaceristul a dispărut de la domiciliu și a fost prins de forțele de ordină engleze la Londra, unde se află sub control judiciar după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, anunța în urmă cu aproape o lună că “trebuie să privim cu prudență decizia lui Popoviciu de a se pune singur la dispoziție forțelor de ordine engleze”.

Iată că Toader anticipa mutarea lui Popoviciu, care nu poate fi extrădat cel puțin până nu se termină procesul prin care acesta a solicitat anularea pedepsei încasate.

Iar acest proces se anunță a fi unul de lungă durată, în condițiile în care primul termen a fost stabilit abia pe 20 octombrie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version