Magistrații de la Tribunalul București l-au condamnat joi la 23 de ani și 6 luni pe cetățeanul turc Abdullah Atas, găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, Decizia nu este însă una definitivă.

Abdullah Atas (sursa foto cancan.ro)

Abdullah Atas a intrat în atenția publică după ce, în 2015, l-a accidentat mortal pe ofițerul de poliție Gheorghe Ionescu.

Accidentul mortal s-a produs în 2 august 2015, când Gheorghe Ionescu și alți polițiști de la Rutieră efectuau un control în trafic în zona Pipera.

La un moment dat, Ionescu i-a făcut semn turcului să tragă pe dreapta și s-a apropiat de mașina acestuia. Conștient că se află sub influența băuturilor alcoolice și va fi tras la răspundere, Abdullah Atas a demarat în trombă cu ofițerul de poliție agățându-se de capota mașinii.

Ancheta ulterioară a relevat faptul că Abdullah Atas avea o alcoolemie de 2 la mie, l-a purtat pe ofițerul de poliție pe capotă pentru circa 350 de metri, iar apoi, în urma frânării bruște, Gheorghe Ionescu a fost aruncat la circa 10 metri.

Abdullah Atas a mai continuat să ruleze pentru aproape trei kilometri, până când a pierdut controlul volanului, iar mașina a părăsit traseul și a fost proiectată în gardul ce împrejmuia un imobil. Polițistul a murit după aproape trei săptămâni, din cauza rănilor suferite. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version