UPDATE: DIICOT Craiova a extins cercetările asupra ucigașului din Caracal, și pentru omor calificat, după ce procurorii l-au reținut, sâmbătă, iar un judecător a decis arestarea preventivă a acestuia, pentru viol și trafic de minori. 

Ucigașul din Caracal, cercetat și pentru omor calificat. Hosu (DIICOT): “Alexandra nu a avut nicio șansă”

Gheorghe Dincă, ucigașul din Caracal, a recunoscut în fața anchetatorilor că le-a omorât pe cele două fete dispărute – una în urmă cu trei luni, iar a doua, Alexandra, răpită și violată de el miercuri.

Potrivit avocatului din oficiu al criminalului, acesta a ars corpurile fetelor.

El a aruncat în râul Olt trupul Alexandrei Măceșanu.

Pe ea a ucis-o după ce și-a dat seama că tânăra de 15 ani a sunat, de pe telefonul lui, la 112. Alexandra îl descrisese pe agresor, relatându-le dispecerilor de la 112 că a fost violată și legatp cu sârmă.

Gheorghe Dincă a fost reținut, vineri, de procurorii DIICOT și arestat sâmbătă, pentru 30 de zile.

Până duminică, el a negat, atât în fața anchetatorilor, cât și a instanței – când s-a judecat arestarea preventivă – că le-ar fi văzut sau transportat cu mașina vreodată pe cele două fete dispărute, susținând că nu știe despre ce este vorba.

Numai că în mașina lui a fost găsit un cercel de-al Alexandrei, precum și fire de păr. Testul aDN a arătat că este vorba despre această fată de 15 ani. Pus în fața faptului împlinit, ucigașul a recunoscut că le-a ucis pe ambele fete.

Este vorba despre Luiza Melencu (18 ani), care a fost dată dispărută în luna aprilie, după ce a spus familiei că va merge la Caracal să scoată bani de la un bancomat. Mama Luizei a spus că bunicii fetei au început să se îngrijoreze chiar în ziua dispariţiei, pentru că adolescenta nu obişnuia să întârzie când pleca de acasă şi răspundea tot timpul la telefon.

Potrivit mătuşii Luizei Melencu, a doua zi de la dispariţia adolescentei bunicul acesteia a primit un apel telefonic, de la un bărbat, care i-a spus să stea liniştit că fata este bine.

Cea de-a doua victimă, Alexandra Măceșanu, a reușit pe 25 iulie, la ora 11.00, să sune la 112 de pe un telefon al criminalului. Anchetatorii au reușit abia 19 ore mai târziu, la ora 6 dimineața, pe 26 iulie, să descindă în locuința suspectului. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version