Magistrații de la Tribunalul Dolj au decis, zilele trecute, condamnarea la închisoare pe viață a inculpatului Claudiu Stoica.

Acesta, consilier juridic la CET Craiova, a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de crimă cu premeditare, după ce și-a ucis cel mai bun prieten, pe Lucian Dinulescu, fost lider de sindicat la CET Craiova.

Conform craiovaforum.ro, tragedia s-a petrecut în august anul trecut, când cei doi au mers la pescuit pe malul Jiului, însă intențiile lui Dinulescu erau cu totul altele.

Bărbatul și-a lovit prietenul de două ori în cap, cu un obiect contondent, iar apoi l-a înjunghiat de 27 de ori în abdomen, spate și gât și i-a aruncat trupul neînsuflețit în apele Jiului.

În fața magistraților, Stoica și-a recunoscut fapta și a precizat că l-a ucis pe Dinulescu pentru că acesta i-ar fi zgâriat mașina intenționat și i-ar fi produs o pagubă de 3.000 de euro într-o afacere desfășurată în comun.

Pe lângă condamnarea la închisoare pe viață, Stoica trebuie să achite daune morale de 700.000 de lei familiei lui Dinulescu și pensii de câte 440 de lei pe lună fiicelor lui Dinulescu până când acestea împlinesc 18 ani.

Însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version