UPDATE: Președintele Iohannis a semnat, joi la prânz, decretele de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, și de preluare a interimatului, timp de 45 de zile, de către Lucian Bode, ministrul de Interne.

Ministrul demis a explicat, joi dimineață, că a „avut dreptate” când a spus că nu a primit pentru avizare proiectul de OUG privind programul „Anghel Saligny” – tertipul premierului Florin Cîțu pentru a-l demite. 

Stelian Ion: Angajaţii MJ nu îşi permit, indiferent de presiuni, să facă ilegalități. PNDL 3 are mari probleme de constituționalitate

După ce l-a demis intempestiv pe Stelian Ion (USR PLUS), premierul Florin Cîțu (PNL) l-a propus interimar la Justiție pe ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), nu vreun ministru de la USR PLUS.

Astfel, timp de 45 de zile, adică până după Congresul PNL, premierul și-a pus om de încredere la Justiție, dar și pe placul președintelui.

Raluca Prună, fostul ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, îl critică pe Cîțu, pe care îl compară cu Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiției din Guvernul Tăriceanu, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, în dosarul Poșta Română:

„Reamintesc ca PNL a avut un ministru al Justiției numit Chiuariu, condamnat penal pentru fix ceea ce face Cîțu acum: PRESIUNE pentru viza de legalitate al MU.
 
Am fost ministru al Justiției și pot paria că problema e că urgența nu se poate justifica pentru PNDL3, zis si „Anghel Saligny”.
 
Lucian Bode? La Justiție? Putea mai mult Cîtu, putea sa îl cheme pe Chiuariu”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version