UPDATE – Răspunsul lui Gabriel Predoiu, trimis către RTV: „Nu am avut cunoștință niciodată despre faptul că aș fi vizat/implicat în orice fel de calitate într-un dosar penal și nu am fost niciodată chemat la audieri/nu am fost solicitat să dau vreo declarație în dosarul instrumentat de DIICOT”.

UPDATE – DIICOT spune că nu a găsit nimic ilegal.

Silviu Predoiu – SIE
Ce avem noi aici?
Un dosar penal cu trafic de minore mai vechi de un deceniu! Deși faptele erau deosebit de grave, judecătorii au dat pedepse de maxim 5 ani.
Personajele importante prinse în declarațiile “fetițelor” NU s-au mai regăsit în dosarul final depus de DIICOT la tribunal. Cică s-a disjuns!
Echipa lui Tolontan de la Gazeta Sporturilor îl repune pe tapet la câteva zile după ce Cozmin Gușă l-a acuzat pe Tolo că este colaborator al unui serviciu secret.
Echipa lui Tolontan îl acuză direct pe fratele lui Predoiu de la SIE, Gabriel, de implicare ilegală NU sub acoperire.
Echipa lui Tolontan consideră că DIICOT a mușamalizat afacerea, din cauza numelor implicate în traficul de minore.
Echipa lui Tolontan scrie că “Șeful SIE susține că fratele lui, Gabriel, era în misiune de la SRI la restaurantul și bordelul clandestin ”Shanghai”, loc unde erau abuzate sexual fete între 14 și 17 ani!”.
Dacă însă Predoiu de la SIE a făcut o astfel de declarație iresponsabilă, atunci e bun de pușcărie!
DIICOT și fratele lui Predoiu de la SIE neagă acuzațiile echipei Tolontan. SRI este chemată să dezlege șarada.
Cătălin Tolontan
Ce a găsit echipa condusă de Tolontan în dosarul de la tribunal

Iată ce scrie în “ancheta” lui Tolontan:

Corupția a ajuns la cel mai înalt, iar cei care ar trebui să apere interesele populației profită la maxim de naivitatea acesteia și obțin numeroase avantaje.

Dosarul rețelei de prostituție condusă de mai mulți cetățeni chinezi prin intermediul Restaurantului Shanghai din București a scos la iveală faptul că mulți dintre angajații unor instituții de forță ale statului au pus botul la bunăstarea asiaticilor și chiar s-au înfruptat, de-a lungul timpului, din tinerele pe care chinezii le aveau la produs, multe dintre ele minore.

Primul nume greu vehiculat a fost cel al lui Ion Craiu, fost fotbalist la ASA Târgu Mureș și Steaua București și fost șef al postului de Poliție din Palatul Parlamentului, actualmente pensionat.

Însă ancheta a mers până la Gabriel Predoiu, nimeni altul decât fratele generalului Silviu Predoiu, actualul șef al Serviciului de Informații Externe.

Și mai grav este faptul că Silviu Predoiu a încercat să-și scoată fratele anunțând, prin intermediul purtătorului de cuvânt al SIE, că, de fapt, Gabriel Predoiu era ofițer SRI în perioada respectivă și se afla sub acoperire.

Există informații, însă, care arată că ori povestea este cusută cu ață albă, ori Gabriel Predoiu a fost extrem de neglijent în condițiile în care inclusiv minorele agresate îl știau pe Predoiu drept Gabi SRI.

Silviu Predoiu – SIE
Răspunsul lui Gabriel Predoiu:

„Am luat nota de acuzatiile aduse de tolo.ro si reluate, de intreaga mass-media privind asa-zisa mea implicare intr-un dosar de trafic de minori si doresc, in virtutea dreptului la replica, sa fac urmatoarele precizari:

  • Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT.
  • Nu am avut nici un fel de tangenta cu reteaua de prostitutie sau trafic de minori, nu am fost niciodata la „salonul de masaj”. In schimb, da, am fost client relativ constant al restaurantului din acea locatie, pe care il frecventam mai ales in compania familiei, adica impreuna cu sotia si copilul meu.
  • Mi-am construit cariera prin munca. Am pretuit intotdeauna statutul meu de ofiter si precizez ca mi-am onorat, prin rezultate, acest statut. Din acest motiv si pentru ca sunt tatal unei fete care la acel moment era adolescenta, refuz chiar si sa ma gandesc ca m-as fi putut preta la „faptele de care sunt acuzat”.
  • Inteleg ca fratele meu este o miza sau, poate, o tinta. Ceea ce se intampla, tararea lui in acest scandal cu care nu doar el, dar nici eu nu avem vreo legatura, pe baza unor speculatii grosolane, in conditiile in care el nu a stiut nimic pentru ca eu nu am stiut nimic, deci nu aveam ce sa-i spun, este, probabil, parte a unui joc pe care va las pe dumneavoastra sa-l descoperiti.
  • La final imi permit si o speculatie – domnul Tolontan, tocmai fusese acuzat de un post de televiziune ca este „colaborator SIE”. Prin aceasta „dezvaluire” lovind de-a valma in SIE si SRI, dovedeste tuturor ca nu are stapan. Cel putin nu pe cele doua servicii nationale de informatii. Inteleg sa-mi apar demnitatea si onoarea profesionala, precum si dreptul la imagine prin utilizarea tuturor parghiilor legale de care dispun.

Cu stima, Col (r) Gabriel Predoiu”

N.R Cozmin Gușă a declarat de câteva ori la Realitatea TV că jurnalistul Cătălin Tolontan este colaborator al unui serviciu secret.

Cozmin Gușă
Iată acuzațiile lui Gușă, așa cum au fost ele publicate pe site-ul Realitatea.net:

“Este un caz neplăcut pentru noi, pentru mass-media. Această problemă nu mai are posibilitatea să fie rezolvată in house; pe vremuri funcţiona Clubul Român de Presă, erau discuţii legate de credibilitatea presei în general, pentru că aceste dezvăluiri din surse exclusive şi sigure, dacă se vor dovedi adevărate, aruncă o mare anatemă asupra investigaţiilor jurnalistice în general. Dacă un jurnalist precum e Tolo face investigaţii la comandă sau servite, înseamnă că foloseşte cuiva împotriva altcuiva; asta nu mai este investigaţie jurnalistică legitimă”, a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, de multe ori rezultatele au fost în regulă, discutându-se despre dezvăluirile făcute de Tolontan şi chiar blocând unele excese.

“Însă această suspiciune că ar fi colaboratorul unor foste sau actuale servicii secrete, noi ştiind cum acţionează un colaborator al serviciilor, fiind în patria lui «să trăiţi», este chiar mai gravă decât la un politician, pentru că un politician, face, nu face ,se mai ascunde, dar la un jurnalist de prim-plan cum este Tolontan, treaba este gravisimă”, a mai afirmat Cozmin Guşă.

“Eu ştiu, colegii noştri documentează de ceva vreme acest subiect, s-au dus prin biblioteci centrale unde au găsit colecţia de la revista Românul (unde Tolontan a avut o rubrică chiar pe prima pagină, mai precis un editorial – n.r.). Este vorba despre revista foştilor securişti care s-au reactivat după 1990 într-o structură redacţională. Românul este formată de ofiţeri de securitate superiori”, a mai spus acesta.

Consultantul politic a mai spus că există, aşadar, două piste: cea cu revista Românul şi cea cu tatăl său (al lui Tolontan – n.r.), care ar fi fost ofiţer superior şi l-a recomandat pe Cătălin Tolontan securităţii.

“Sunt aproape la fel de bătrân ca el, el este un pic mai mare decât mine, şi ştiu cu exactitate ce însemna să scrii la revista Securităţii. Nu te lua nimeni la revista securităţii să scrii editoriale, pe prima pagina, în anii ’90”, a completat Gușă.

Jurnalistul Cătălin Tolontan

“Pe Tolo cred că îl cunosc de 20 de ani – cam aşa -, contactele în ultima vreme nu prea au mai fost, şi nici nu prea m-am mai întâlnit cu jurnaliştii vechi. Au fost două episoade care mie mi s-au părut suspecte de-a lungul vremii, legate de Tolontan. Ele sunt elocvente pentru mass media şi pentru dezbatare”, a mai spus Gușă.

Acesta a adăugat că de curând a citit un editorial din 2014 semnat de Dan Turturică despre jocurile lui Tolontan, care o ataca pe Laura Codruţa Kovesi într-un fel ciudat.

“Primul episod pe care mi-l aduc aminte este din anul 2001 şi îl implică pe Dan Voiculescu, proprietarul Gazetei Sporturilor, actualul patron a lui Tolontan. În 2001, mă jucam tenis cu Dan Voiculescu. Eram cu acesta pe atunci într-o relaţie amicală, eu eram secretarul general al PSD, iar el era preşedintele PUR, partid care colabora cu PSD. Unul dintre consilierii mei, care era prieten cu Sorin Enache, fostul director executiv de la Realitatea, mi-a zis că este o problemă cu Sârbu, care vrea să îl dea afară pe Enache şi pe Tolontan de la ProSport, au necazuri, şi că dacă nu aş putea să îi ajut. Eu i-am zis lui Voiculescu să îi angajeze, întrucât par profesionişti. Voiculescu s-a uitat la mine şi mi-a zis: «Vezi că aia tineri pe la Sîrbu sunt cam toţi securici»”. Îl întreb ce înseamnă securici şi îmi spune că de la servicii, recrutaţi. După aceea, Enache a fost angajat director executiv la Antena, după aia a venit la Realitatea, iar Tolontan este de atunci bine-mersi angajat la Gazeta Sporturilor. Faptul că Voiculescu mi-a zis de atunci că Tolo ar fi securici e un lucru”, a povestit Cozmin Guşă.

Consultantul politic a spus că al doilea episod implică un joc politic. “În 2009 eram strategul campaniei lui Mircea Geoană. Tolontan mă tot suna că vrea să facă un interviu cu Geoană. Eu tot l-am întrebat de ce vrea să facă el un interviu cu Geoană la Gazeta Sporturilor, iar el îmi spunea că face trafic pe net şi că este de partea noastră. M-a tot rugat Tolontan şi i-am spus lui Geoană să îi dea un interviu întrucât este băiat bun. Geoană i-a dat interviul şi acolo a forţat o exprimare a lui Geoană despre Vântu, pe care l-a făcut personal malefic. Acea frază a fost folosită de către Băsescu în turul al doilea al alegerilor, când l-a lăsat perplex pe Geoană cu vizita la Vântu. Era clar un joc teleghidat. Mai mult decât atât, lucru care pe mine m-a îngreţoşat, Cătălin Tolontan, colaboratorul Realitatea TV, unde patron era Vântu, la o oră după dezbatere, Tolontan, susţinător a lui Geoană, invitat la Realitatea TV, postul lui Vântu, l-a făcut praf pe Geoană, l-a făcut praf pe Vântu, patronul televiziunii de unde el lua bani. Deci un joc din 2009 care îl recomanda pe Tolontan ca fiind un tip ciudat, care pare să aibă manete şi care joacă în momente esenţiale, cu multă elocinţă foarte gravă. A fost o chestie ciudată”, a mai spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai precizat că este o problemă cu Tolontan, fapt care face rău presei. “Să vedem ce ne oferă viitorul apropo de documentările legate de revista Românul, pentru că şefii lui au fost ofiţeri de securitate şi i-au dat rubrică pe prima pagină – nu mai avem motive să ne îndoim. Cealaltă pistă cu tatăl său e mai complicată, însă foarte mulţi dintre securiştii vechi îşi recomandau copiii să fie şi ei colaboratori pentru a le merge bine copiilor”, a încheiat Cozmin Guşă.

Comunicatul DIICOT pentru Gazeta Sporturilor

 

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version