Săptămâna Patimilor începe cu audierea unuia dintre denunțătorii megadosarului în care “se lucrează ritmic”, potrivit lui Kovesi, de aproape 3 ani!

Claudiu Florică, unul dintre denunțătorii în dosarul Microsoft (celălalt fiind Dinu Pescariu, care a scăpat de orice acuzații), a trecut din nou pragul ușii din față al DNA.

UPDATE: Claudiu Florică a ieșit din sediul DNA după circa o oră și jumătate, fără a răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Luni dimineață la ora 9.50, el a venit la audieri iar surse judiciare spun că ar fi vorba despre un nou dosar, în care au fost citate și alte persoane..

Claudiu Florică a fost pus sub acuzare anul trecut în 21 noiembrie, pentru complicitate la abuz în serviciu – dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit -, în formă continuată. 

Împreună cu el sunt acuzați de aceeași infracțiune foștii șefi ai Microsoft România, Ovidiu Artopolescu și Silviu Hotăran.

Ei și cu Florică au fost plasați atunci sub control judiciar.

Claudiu Florică a scăpat basma curată într-un prim dosar Microsoft, disjuns din marele dosar în care cei 9 miniştri au fost puși sub acuzare în 26 septembrie 2014, pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Dosarul disjuns a fost trimis în judecată de DNA în 24 martie 2015, cu denunțătorii exonerați de orice vină.

Acuzații clasate în dosarul disjuns

Potrivit rechizitoriului, procurorii DNA au clasat acuzațiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă pentru care au fost iniţial cercetaţi Dinu Pescariu, Dragoş Stan și Claudiu Florică.

În rechizitoriu se arată că cei 3 au fost martori denunţători şi le-au divulgat procurorilor încă de la începutul anchetei faptele pe care le-au comis în trecut.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat tot timpul că dosarul Microsoft a fost instrumentat pe baza denunțurilor celor trei, care au venit singuri și le-au depus în anul 2014, fără a fi vreo clipă anchetați înainte.

În 3 octombrie anul acesta au fost condamnați definitiv la închisoare inculpații din dosarul disjuns: Dorin Cocoș (2 ani și 4 luni), Gheorghe Ştefan – Pinalti (6 ani), Nicolae Dumitru – Niro (2 ani și 4 luni) și Gabriel Sandu (3 ani).

Între timp, doi dintre foștii miniștri din dosarul inițial, deschis oficial în urmă cu aproape 3 ani, au scăpat de acuzațiile de luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Este vorba despre Dan Nica şi Alexandru Athanasiu.

În 12 decembrie 2016, ei au fosat plasați sub control judiciar, pentru abuz în serviciu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version