UPDATE: Daniel Barbu, care a renunțat intempestiv la șefia AEP în luna februarie, cu justificarea că va candida pe listele ALDE la europarlamentarele din 26 mai, a precizat la ieșirea de la DNA, întrebat despre faptul că a oprit un control al AEP la PSD în 22 ianuarie, că a fost vorba doar despre un control de rutină.

Întrebat dacă avea semnale că sunt partide care chelutuie banii de la stat cu încălcarea legii, fostul șef al AEP a spus că ”da, cele pe care le-am văzut în presă, în unele comentarii ale unor politicieni”. 
 
El a mai arătat că Autoritatea Electorală Permanentă a pus la dispoziție toate documentele cerute de procurorii anticorupție, încă din februarie, când a fost demarată ancheta și era președinte al AEP. 
 
“E legea care spune cum se cheltuiesc banii. În mod precis. Presupun că se poate autosesiza în orice materie (DNA- n.r.), nu am idee dacă în această materie trebuia să nu se autosesizeze. Fiecare partid cheltuiește banii cum consideră oportun, potrivit normelor legale. Nu era în atribuțiile mele să fac un control, era un departament autonom, deci eu personal, până nu există un raport al departamentului de control, pe linia AEP, probabil, o analiză a DNA. Am văzut că domnul Drăghici spune că sunt legale, alții că sunt ilegale, nu pot să mă pronunț. Nu a fost nici atunci, acum e cu atât mai puțin în competența mea. Nu mi-e teamă să vorbesc despre nimic, dacă vorbesc cu convingere sau despre ceva asupra căruia am cunoștință. În această materie, nu am cunoștință”, a declarat Daniel Barbu, la ieșirea de la DNA.
 
Daniel Barbu (ALDE), fostul șef al Autorității Electorale Permanente (AEP), este audiat la DNA, miercuri, dimineață, în dosarul fraudării subvențiilor primite de PSD din bani publici.
 
 
Audierea are loc la două zile după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici, acuzat de delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
 
Inițial, Drăghici a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie, pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil în valoare de peste 500.000 de euro.

În 22 aprilie, am aflat de la DNA că trezorierul PSD și-a cumpărat și o mașină în valoare de 324.800 lei, din banii publici acordați de AEP drept subvenție partidului condus de Liviu Dragnea.

DNA a extins urmărirea penală față de trezorierul PSD. Mircea Drăghici a delapidat subvenția PSD din bani publici
 
DNA a cerut Autorităţii Electorale Permanente documente privind modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în 2017 şi 2018. Direcţia Naţională Anticorupţia arăta, în bilanţul pe anul trecut, că are în lucru peste 20 de dosare în care se cercetează mai multe finanţări.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version