UPDATE. 17:10. Postarea lui ORESTE pe Fb:

“Hai ca au pitrocit-o mult…

In 2003 când îl torpilam cu același aplomb pe Adrian Nastase, am fost chemat la audieri la Parchet fiind suspectat ca am întreținut raporturi cu minore din Republica Moldova.

Presa obedienta a titrat atunci ca sunt locotentul lui Nuțu Camataru… evident ca era o făcătură ordinara menită sa ma compromită.

Astăzi Ciuma Roșie încearcă același scenariu stupid, iar site-ul al cărui patron este Pandele, printul Consort al Ciumafaiei Roz, Firea publica mizeria asta:

Luni voi merge la DIICOT Ploiești sa văd despre ce este vorba. 

Înțeleg ca e un război total! Foarte bine, mi l-am asumat și merg mai departe! Fără mila! Fără prizonieri! ca sa citez un spagasin obedient pupător de fese infracționale!”

UPDATE 16:50. ORESTE: „Nu știu despre ce e vorba, vorbim despre o farsă?! Am sunat chiar eu la DIICOT și mi-au spus că informația, în ceea ce mă privește, este falsă”.
UPDATE 16:45. Designerul Răzvan Ciobanu și femeia de afaceri Raluca Bădulescu, au fost primele persoane mondene care au dat declarații în calitate de martori, joi, la sediul DIICOT Ploiești, într-un dosar de trafic de droguri. La ieșirea de la sediul DIICOT Ploiești, cei doi nu au vrut să comenteze.
Trei comunicate DIICOT  – din perioada 6 – 11 iulie 2018 – care pot avea legătură cu audierile unor vedete de televiziune!

UPDATE. Mai multe vedete, printre care creatorul de modă Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu şi Oreste Teodorescu, sunt audiate, joi, la sediul DIICOT Ploieşti, în calitate de martor într-un dosar de trafic de droguri, transmite MEDIAFAX.

La întrare în sediul DIICOT vedetele de televiziune NU au comentat evenimentul. Vom publica declarațiile lor atunci când vor dori să ofere explicații opiniei publice.

Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu și Oreste

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că mai multe percheziţii au fost făcute, joi, în Prahova şi Bucureşti într-un dosar de trafic de droguri.

La sediul DIICOT Ploieşti au fost aduse la audieri mai multe persoane cunoscute din showbiz, printre printre care şi creatorul de modă, Răzvan Ciobanu, dar şi Raluca Bădulescu şi Oreste Teodorescu.

Răzvan Ciobanu şi Raluca Bădulescu au fost văzuţi pe scările din faţa DIICOT Ploieşti, dar au refuzat să dea declaraţii.

Sursele citate au precizat că vedetele ar fi fost aduse în calitate de martor, locuinţele acestora nefiind percheziţionate, transmite MEDIAFAX.

Comunicatul DIICOT – 11 iulie 2018

La data de 11.07.2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu (20 de percheziţii) şi a municipiului Cluj-Napoca (4 percheziţii),  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea  unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni  cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic internaţional de droguri de risc şi  trafic internaţional de droguri de mare risc.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă  că începând cu anul 2016, la nivelul judeţului Sibiu s-a constituit  o grupare infracţională ce a avut ca iniţiator o persoană cunoscută şi anterior cu preocupări pe linia traficului de substanţe cu efect psihoactiv,  grupare ce avea ca scop traficul de substanţe stupefiante şi  acapararea „pieţei” de „etnobotanice”  din municipiul Sibiu.

Din cercetările efectuate a rezultat că, persoanele cercetate se aprovizionau cu substanţe stupefiante din afara ţării, pe care le comandau cel mai probabil pe internet („dark net”) şi care le erau livrate în România prin intermediul serviciilor poştale şi al firmelor de curierat (în acest sens fiind şi interceptat un colet cu cananbis).

De regulă substanţele stupefiante erau procurate de către iniţiatorul grupării infracţionale şi apoi vândute prin intermediul celorlalţi membrii ai grupării sau direct către consumatori, ori chiar alţi dealeri, nu numai din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele învecinate.

Membrii grupării aveau ca loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării.

În rândul consumatorilor de droguri a devenit de notorietate faptul că barurile respective, unde se strângeau membrii grupării,   erau folosite  și pentru tranzacționarea drogurilor, distribuția făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu.

Liderii grupării  erau cunoscuţi având accese de violenţă fizică deosebită, folosind în special arme albe – cuţit, accese de violenţă îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanţe stupefiante,  dar şi împotriva altor persoane cu care nu aveau legătură pe această linie a traficului de droguri, motivat de faptului că fac parte dintr-un grup infracţional (în prezent unul dintre lideri fiind suspectat inclusiv de comiterea unei tentative de omor, iar un altul, pe parcursul cercetărilor a fost arestat preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea unei infracţiuni de omor, fără legătură cu traficul de droguri).

Liderii grupării infracţionale exercitau presiuni atât asupra consumatorilor cât și asupra altor dealeri cu scopul de a obține sume de bani datorate/impuse.

Astfel au fost reţinute cazuri când le era impus consumatorilor să cumpere cantități mai mari de substanţe cu efect psihoactiv decât cele pe care aceştia le solicitau sau chiar nesolicitate, fiindu-le cerute apoi sume mai mari de bani decât cele convenite, forțându-i să le plătească cât mai repede, altfel stabilindu-le penalități.

În cazul în care aceștia nu reușeau să plătească la timp, recurgeau la amenințări și chiar la violențe fizice, fiind date că iniţiatorul grupării, pe acest fond, la începutul anului 2018 a fost implicat într-un incident petrecut în zona Pieței Cibin din municipiul Sibiu când acesta a înjunghiat o persoană încă neidentificată cu exactitate până în prezent (fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă, după acordarea acestora, a părăsit unitatea medicală înainte de sosirea organelor de poliţie).

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri electronice, bani și diferite cantități de masă vegetală susceptibilă să conțină substanțe cu efect psihoactiv.

Până în acest moment au fost identificaţi un  număr de 15 suspecţi care fac parte din gruparea infracţională sau cu legături strânse cu aceasta şi faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

În cursul zilei de azi, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu urmează a fi aduse peste 60 de persoane, în vederea audierii, urmând a se lua măsurile care se impun.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul S.C.C.O. Hunedoara, S.C.C.O. Vâlcea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Târgu-Mureș și B.C.C.O. Brașov, I.P.J. Sibiu, Centrului Chinologic Sibiu, al luptătorilor S.A.S. din țară, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Sibiu.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicatul DIICOT – 10 iulie 2018

La data de 10.07.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 11  percheziţii pe raza municipiului Galaţi,  în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai mulţi suspecţi a infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că, un număr de 9 suspecţi au achiziţionat din China, prin intermediul unor site-uri de internet, cantităţi însemnate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care ulterior le-au comercializat consumatorilor de pe raza municipiului Galaţi.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare s-au identificat şi ridicat aproximativ 500 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 150 de grame de cannabis, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi peste 5.000 de țigarete de provenienţă Republica Moldova, fără timbru de accizare, un pistol tip airsoft cu 6 cartuşe şi 33 de telefoane smartphone, sigilate şi fără documente de provenienţă.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au fost conduse un număr de 16 persoane, urmând ca după audierea acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

În cursul zilei de azi, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au fost conduse un număr de 16 persoane, urmând ca după audierea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicatul DIICOT  – 6 iulie 2018

La data de 06.07.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Minea Andrei, pentru săvârşirea  infracţiunilor  de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc.

În fapt s-a reţinut că inculpatul Minea Andrei “zis”„Doctorul”  a deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD sau haşiş, pe raza comunei Tazlău către consumatori din zonă sau de pe raza municipiului Piatra Neamţ.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că drogurile erau achiziţionate de pe internet, prin intermediul platformei de căutare Dark Net. Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma Dark Net şi efectua comenzi on-line de droguri de risc şi mare risc– amfetamină, MDMA, LSD, cannabis  sau haşiş. Un vânzător virtual prelua comanda şi stabilea preţul de comercializare după care inculpatul efectua plata cu cardul bancar, moneda naţională fiind automat convertită în monedă virtuală. Expedierea plicului care conţinea drogurile de risc sau de mare risc era făcută din străinătate, la adresa expeditorului fiind menţionat un hotel sau o altă locaţie publică.

S-a constatat că  la fiecare comandă, inculpatul solicita 30 – 40 grame amfetamină, 20 – 30 comprimate ecstasy, 5 timbre impregnate cu LSD şi 10 -15 grame haşiş sau cannabis, plătind suma de 500 lei, în echivalentul monedelor virtuale.

În perioada 2016 – 2018 inculpatul a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi pentru droguri de risc şi mare risc, droguri pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul unui serviciu poştal.

Din materialul probator administrat în cauză  rezultă că, în perioada 2016 – 2018,  inculpatul Minea Andrei a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70 – 100 timbre impregnate cu LSD, circa 1020 tablete ecstasy, aproximativ 1320 grame amfetamină şi 500 grame cannabis şi haşiş.

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la reședința inculpatului precum și la un cabinet stomatologic din localitate, unde acesta își desfășura activitatea, au fost găsite şi ridicate mai multe ţiple conţinând un praf pulverulent de culoare albă, 4 doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 punguţe cu sistem de închidere ziplok, ce prezentau urme de materie vegetală. De asemenea,  au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri expediate din străinătate  pe numele inculpatului care  proveneau  de la drogurile introduse în ţară prin intermediul serviciului poştal.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuat cu sprijinul  Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version