Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, este audiat, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

sursa foto jurnalul.ro
sursa foto jurnalulro

UPDATE: Sentinţa finală din cazul Vişinescu a fost amânată pentru 10 februarie. Torţionarul a solicitat efectuarea unei expertize psihiatrice.

 

Vişinescu a fost condamnat în prima fază la 20 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti de comiterea de infracţiuni împotriva umanităţii.

Vişinescu este considerat un torţionar, iar oamenii legii susţin că cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în Penitenciarul Râmnicu Sărat din cauza relelor tratamente aplicate de Vişinescu.

Procurorii susţin că, între 1956 şi 1963, în perioada în care Vişinescu a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, acesta dădea ordine zilnic ca deţinuţii să fie bătuţi, torturaţi, ţinuţi la izolare sau înfometaţi.

Maximul pedepsei pentru infracţiunile de care este acuzat Vişinescu este închisoare pe viaţă, însă cum acesta are peste 65 de ani, nu mai poate primi o astfel de condamnare. În aceste condiţii, procurorii solicită chiar 25 de ani de închisoare pentru Vişinescu, în timp ce reprezentanţii torţionarului solicită achitarea acestuia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version