Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării și vicepremier în Guvernul Tudose, a fost citată miercuri la DNA, în dosarul “Belina” – al doilea, după ce în 13 iulie a fost deschisă prima cauză pe acest subiect, în care este pus sub acuzare Adrian Gâdea, fost președinte al CJ Teleorman și în prezent este secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

sursă foto Agerpres
Gâdea este acuzat de abuz în serviciu: a încheiat 3 contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

Lui Shhaideh i s-a adus la cunoștință că s-a schimbat expertul desemnat inițial în acest dosar, iar ea are termen până joi să anunțe dacă este de acord cu el sau dacă îl recuză.

UPDATE: Shhaideh a stat circa o jumătate de oră la DNA, iar la ieșire a declarat: “Nu pot să vorbesc pe stradă despre poziţia mea în Guvern. În acest moment am fost convocată cu alte persoane din acest dosar.  Ni s-a adus la cunoștință posibilitatea de a recuza un expert. Termenul este până mâine. Dosarul abia a fost predat. Acestea au fost aspectele procedurale”.

Întrebată când va da o declaraţie în acest dosar, Sevil Shhaideh a declarat că acest lucru se va întâmpla “când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul”.

Despre nemulţumirea exprimată de premierul Mihai Tudose privind situaţia ei juridică, Shhaideh a spus că “sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx-ul”.

“Decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx”, a declarat Sevil Shhaideh.

Întrebată dacă şi-a depus demisia, Sevil Shhaideh a răspuns: “Permiteţi-mi să nu fac afirmaţii despre poziţia mea pe scările DNA-ului sau pe stradă”.

Sevil Shhaideh a venit însoțită de avocat și a declarat la intrare că a fost convocată pentru ora 14,00.

Ea a luat parte la acte procedurale efectuate de anchetatori în al doilea dosar “Belina”, împotriva ei fiind declanșată urmărirea penală în 22 septembrie, pentru abuz în serviciu.

Fapte

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este implicată în adoptarea a două hotărâri de guvern în anul 2013, prin care au fost declasificate și trecute ilegal o parte din Insula Belina și Brațul Pavel de la apele Române în administrarea CJ Teleorman, care ulterior le-a închiriat firmei Tel Drum.

În același dosar, procurorul=șef al dNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a ministrului Rovan aPlumb.

Procurorii DNA au mai dispus urmărirea penală față de:

  • Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
  • Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Gușă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, și față de Alexandrina Anduța Diaconu, registrator-șef în cadrul aceleiași instituții, pentru complicitate la abuz în serviciu.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version