Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar, astfel că pleacă în străinătate: Tribunalul București (TB) a revocat, miercuri, măsura dispusă de procurorii DNA în 31 ianuarie.

Decizia instanței este definitivă.

Pițurcă a susținut, în fața instanței, că nu poate ieși din țară, astfel că judecătorii au considerat că i se încalcă drepturi și libertăți.

Victor Pițurcă a povestit și cum a fost experiența lui în arest de 24 de ore, a spus că a fost foarte dificil, mai ales pentru mama lui în vârstă de 90 de ani, și pentru soția lui, în condițiile în care chiar și fiul lui, Alexandru, a fost reținut de procurorii DNA.

Rămân sub control judiciar, pentru 60 de zile, fiul său, Alexandru Pițurcă, și șeful ROMARM, Gabriel Țuțu.

STENOGRAME. Pițurcă jr și Țuțu, șeful ROMARM, eliberați sub control judiciar de Tribunalul București

Victor și Alexandru Pițurcă sunt acuzați de cumpărare de influență, iar șeful ROMARM, Gabriel Țuțu, este acuzat de trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, familia Pițurcă ar fi încheiat un contract de livrare de măști care ar fi fost neconforme și ar fi livrat inclusiv utilaje de fabricat măști.

Profitul obținut a fost de 750.000 de euro, din care 60% (390.000 de euro) ar fi rămas la Victor și Alexandru Pițurcă, iar restul banilor s-ar fi împărțit cu firma unor italieni care ar fi adus din China măștile neconforme, cu un prieten al directorului ROMARM și cu Gabriel Țuțu.

Victor Pițurcă a fost plasat sub control judiciar; DNA a început urmărirea penală și față de fiul său, Alex
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version