UPDATE: Cei trei agresori ai tânărului ucis de unul dintre ei cu 11 lovituri de cuțit au fost reținuți luni la prânz, după mai multe ore de audiere. Doi dintre agresori sunt recidiviști, fiind eliberați în anul 2018 în baza Legii recursului compensatoriu. Cel de-al treilea are antecedente penale. 

Toți cei trei agresori au fost reținuți de procurori luni la prânz, urmând a fo prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Doi dintre agresorii tânărului ucis la Mediaș sunt recidiviști, iar al treilea are antecedente penale

Astfel, încă doi pușcăriași eliberați în baza Legii privind recursul compensatoriu girate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, au recidivat, urcând numărul victimelor în cazuri de omor și tentative de omor la peste 300 – asta doar cu autori cunoscuți, deoarece sunt mai multe infracțiuni de acest fel.

Ucigașul în acest caz este un bărbat de 30 de ani, condamnat pentru tentativă de omor şi eliberat înainte de ispășirea completă a pedepsei. El l-a omorât sâmbătă seara, în Mediaş, pe un tânăr de 25 de ani.

Tânărul nu a mai avut nicio șansă, fiind înjunghiat de 11 ori

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, mai mulți tineri – băieți și fete – au fugit dintr-un club în care a izbucnit un scandal, fiind urmăriți de agresori. Unul dintre tineri a alunecat pe zăpadă, căzând victimă violenței a trei bărbați, care l-au lovit cu picioarele și pumnii. Unul dintre agresori l-a înjunghiat de 11 ori, una dintre lovituri secționându-i artera femurală. Tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Mediaş, unde medicii au încercat să îl salveze, însă fără succes.

 

CRIMA DE LA MEDIAS   MOMENTUL CRIMEI

Suspectul a fost prins de polițiștii din Alba, în baza informațiilor furnizate de către polițiștii IPJ Sibiu, în zona localității Blaj. Bărbatul a fost dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

El se numește Marius Rusu și a fost eliberat recent, după o condamnare pentru tentativă de omor.

Marius Rusu recidivistul sursă foto ziarulunirearo

În baza Legii recursului compensatoriu, intrată în vigoare în anul 2017, au fost eliberați din închisoare, până în prezent, peste 10.800 de condamnați. Extrem de rapid, în numai un an – din octombrie 2017 și până în noiembrie 2018 – s-au întors după gratii 188 de infractori.

Este vorba însă numai despre cei condamnați definitiv pentru comiterea din nou crime, violuri, fapte cu violențe și tentative de crime. Numărul recidiviștilor este mult mai mare; peste 300 dintre ei au comis crime sau tentativă de omor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version