Fostul ministru de Finanțe Ionuț Mișa, actualul șef ANAF, se află în fața unei noi provocări. Rămâne de văzut dacă va pune în practică metodele lui Gelu Diaconu, atât de hulite de Mișa pe vremea când era șeful Marilor Contribuabili și era ostracizat prin REORGANIZARE!

SECUNDA militează pentru o TOTALĂ reorganizarea ANAF, dar EXCLUSIV prin ocuparea tuturor funcțiilor de conducere – de la șef de birou la șef de unitate – printr-un CONCURS PUBLIC cu transmisie ÎN DIRECT atât a etapei scrise, cât și a susținerii în fața comisiei – unde cei care obțin 8 sau 9 la scris cad cu brio iar locul lor este luat “prin delegație, interimar” de către cei doriți de șefi chiar și atunci când “protejații” au primit “la scris” un mare 3!

Ionuț Mișa – șeful ANAF
Motivul UDMR: Trecerea pachetului de firme rentabile în fieful județelor controlate de udemeriști – cu efecte benefice și pentru unele partide din Opoziție!
Efectul primar: Baronii locali reprimesc jucăria fiscală atât de necesară pentru a corupe – vezi anularea abuzului în serviciu.
Efectul secundar: Din cauză că NU se va mai organiza concurs pe funcții, toți șefii de la REGIUNI vor deveni din mari mahări mici inspectori.
Efectul terțiar: Victime colaterale vor rămâne tot românii plătitori de taxe și impozite! Pentru noi, re-reorganizarea ANAF NU va aduce nimic bun, ci revenirea la practicile vechi atât de bine puse în practică de inspectorii ANAF.
Șantajul politic UDMR: Dacă NU reorganizați ANAF cum vrem noi, în următoarele zile, ADIO susținerea alianței PSD+ALDE în Parlament!
Kelemn Hunor – liderul UDMR (sursă foto: expunere.com)
ANAF are dreptul la o nouă reorganizare

Ieri, în “picătura chinezească” dedicată imbecilei propuneri de suspendare a președintelui Iohannis, v-am anunțat că vom publica un DOCUMENT din care rezultă că UDMR face presiuni uriașe pentru ca alianța PSD+ALDE să aprobe, prin lege, Reorganizarea ANAF prin renunțarea la cele 8 Divizii REGIONALE – motivul principal pentru care aleșii udemeriști în frunte cu Kelemen Hunor s-au disociat, momentan, de binomul Dragnea & Tăriceanu!

După cum vă aduceți aminte, SECUNDA a demonstrat la momentul reorganizării ANAF de către “penalul” Gelu Diaconu – care ne dă acum “pe sticlă” lecții de morală fiscală -, că este o mare nemernicie. De ce? Pentru că are un singur mobil: prin transferul a peste 1.200 de societăți comerciale din categoria Mari Contribuabili în cea de Contribuabili Mijlocii, Diaconu a mutat în cele 8 regiuni o mare parte din taxele ce erau SIGUR colectate la Centrala București – unde NU avea controlul total.

Ce efecte ascunse a avut această manevră? Dragnea, prin intermediul lui Diaconu, care se folosea de cei 8 șefi regionali, ținea în mână o parte din floarea economei românești și bloca accesul la finanțe anumitor lideri județeni – devastator pentru UDMR și partidele de opoziție.

Pentru că, deși UDMR și PNL obținuseră puterea în anumite județe, acestea deveneau, prin reorganizarea ANAF, subordonate fiscal – la categoria Contribuabilii Mijlocii – șefului regional, care, ați ghicit, era lacheul lui Dragnea via Diaconu.

Una este să fii șeful ANAF și să discuți “aplicat” cu 42 de șefi de județ/București și alta e să “colaborezi” cu 8 șefi de Regiuni Fiscale numiți pe funcții de tine, șeful ANAF.

Aici puteți citi despre manevrele lui Diaconu de subordonare prin lege a ANAF unui grup de crimă organizată condus de Liviu Dragnea. Poate așa veți înțelege de ce Diaconu îl urăște de moarte pe Dragnea și îl atacă “pe sticlă” și pe blogul său.

Motive ridicole, mobilul real

Așadar, liderii UDMR Kelemen Hunor, Korodi Attila și Cseke Attila, alături de alți aleși – chiar și de la PNL, Minorități și o USR-istă, Corina Lavinia Cosma – au semnat o Expunere de Motive prin care solicită imperativ Reorganizarea ANAF prin renunțarea la REGIUNI și revenirea la vechea formulă.

Imperativ înseamnă zilele următoare când Parlamentul se află în sesiune extraordinară!

Iată Expunerea de Motive și semnatarii ei:

Download (PDF, Unknown)

După cum vedeți, MOBILUL udemeriștilor se regăsește în fraza lipsită de argumente tehnice dar plină de păreri:

“Având în vedere faptul că performanțele organului fiscal central (…) nu justifică menținerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional (…) generator de distorsiuni și de mari întârzieri în reacție (…) până la veriga finală, contribuabilul”…

Și MOBILUL udemeriștilor se definește precis în modificările propuse la Articolul 10, alineatul 3:

Atribuțiile direcțiilor regionale se preiau de către direcțiile finanțelor publice județene…

Iar alineatul 5 este mai mult decât răzbunător:

Personalul direcțiilor regionale se reîncadrează la direcțiile județene în… limita numărului de posturi!

Tăriceanu, Dragnea și Kelemen – fiecare are un mobil!

Ca să fie clar: În cele două pagini (DOUĂ) din Expunerea de Motive NU regăsim argumente tehnice solide care să ducă la necesitatea unei re-reorganizări ANAF – sunt doar generalități la nivel ANAF și… păreri.

Nici NU se pot scrie, pentru că liderii UDMR ar trebui să demaște toată corupția care gâlgâie în ANAF, mai ales în Direcția Antifraudă.

Sau, și mai grav, KELEMEN ar trebui să scrie negru pe alb de ce vrea UDMR revenirea la vechea organizare ANAF: subordonarea contribuabililor locali direct liderilor locali lacomi și perfizi.

Și, ca să fie și mai clar: SECUNDA militează pentru o reorganizarea TOTALĂ la ANAF, dar EXCLUSIV prin ocuparea tuturor funcțiilor de conducere – de la șef de birou la șef de unitate – printr-un CONCURS PUBLIC cu transmisie ÎN DIRECT atât a etapei scrise, cât și a susținerii în fața comisiei – unde cei care obțin 8 sau 9 la scris cad cu brio, iar locul lor este luat “prin delegație, interimar” de cei doriți de șefi chiar și atunci când “protejații” au primit “la scris” un mare 3!!!

Iată propunerea legislativă pentru care UDMR varsă sângele binomului Dragnea & Tăriceanu:

Download (PDF, Unknown)

În acest context citiți și…

Imbecila suspendare a președintelui Iohannis – UDMR are “miliarde” de motive să zică PAS! Tăriceanu, unul singur. Adio, Cotroceni!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version