Gata! Poporul a fost martorul unei noi umilinţe supreme! Cei mai huliţi lideri politici din România – condamnatul în primă instanţă Dragnea şi urmăritul penal Oprea – au parafat astăzi, joi, la ora 11.00, protocolul de susţinere a alegerilor locale într-un singur tur. Adică, în faţa lumii, la vedere, fac ceva pe poporul român din toată ura strânsă în inimile lor inumane. După binomul malefic Ponta-Antonescu, iată că avem parte de binomul troglodit Dragnea & Oprea. Pactul dintre Dragnea şi Oprea este un act de înaltă trădare politică faţă de cei care plătesc taxe şi impozite, pentru ca ei şi camarila lor să-şi îndestuleze burdihanele în loc să conducă ţara în spiritul şi litera legii. În plus, generalul Oprea îşi trădează atât partidul “Interesul naţional”, cât şi preşedintele.

dragnea-oprea
Dragnea şi Oprea îşi bat joc de poporul român
PSD şi UNPR au semnat un pact sinistru

Semnarea protocolului este, de fapt, răzbunarea pe popor a unuia care ne-a arătat că îşi pune “cuierul” să candideze ca parlamentar şi că-i iese mitocănia – Dragnea, şi a altuia care, în megalomania sa, a încălcat toate normele elementare de bun-simţ faţă de cei care l-au ales – Oprea!

Trebuie să fii naiv ca să crezi că protocolul în trei puncte dintre Dragnea şi Oprea a fost semnat pentru “a defini metodologia de colaborare dintre organizaţiile teritoriale ale cele două partide pentru alegerile locale” şi despre momentul când PSD şi UNPR vor decide dacă vor merge împreună pe liste comune la alegerile parlamentare. NU!

Grotescul tratat dintre penalii Dragnea şi Oprea a avut un singur scop, manifestat prin acest punct: PSD şi UNPR resping modificarea legii electorale în anul electoral. Adică, Oprea va ordona parlamentarilor UNPR să lupte şi să voteze la nevoie în Parlament împotriva proiectului ce prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Prin semnarea mizerabilului tratat, generalul Oprea l-a trădat pe preşedintele Iohannis. De astăzi, Klaus Iohannis nu mai poate să spună că are în Parlament un aliat în persoana lui Gabriel Oprea. Ar fi un act de ipocrizie!

Simultan, generalul Oprea şi-a trădat partidul. Pentru că, la eventuale alegeri în două tururi, partidul său, militarizatul şi ordonatul UNPR, prin mobilizarea rezerviştilor, ar avea şanse mult mai mari să cucerească mai multe primării şi consilii judeţene.

Aşa, prin metodologia emanată din protocol, organizaţiile locale UNPR vor fi, în proporţie covăşitoare, de peste 90%, la mâna confraţilor de la PSD. Iar pesedeul gâlgâie de varani locali.

Poate de aceea mai mulţi lideri teritoriali UNPR i-au reamintit lui Oprea de existenţa protocolului Alianţa de Centru Stânga, înregistrat la tribunal şi care este valabil până în 2020. Conform ACS, nu ar fi trebuit să se pună problema de liste separate la alegerile locale şi parlamentare din 2016! Dar cum megalomanul Oprea este unicul şef al UNPR, îl doare drept în cot de liderii locali şi de protocoale care nu-i servesc interesele personale. În viziunea urmăritului penal, liderii teritoriali UNPR nu au drepturi, ci doar obligaţii: să asculte orbeşte de generalul Oprea!

iohannsi_paris
Iohannis, a fi sau a nu fi stană de piatră
Oligarhia demagogică incestuoasă

Categoric, fără voia noastră dar şi din prostia noastră, am ajuns să încercăm să supravieţuim în interiorul unui viespar. În 45 de ani, Comunismul ne-a cocoşat cu o burghezie proletară, până în ‘90. În ultimii 25 de ani, Democraţia ne-a pus deasupra capului o oligarhie demagogică incestuoasă, caracterizată printr-o hoţie transpartinică şi printr-un traseism odios. Timp de 25 de ani am asistat la mârşăvii fără de număr, la fraude colosale, la transmiterea puterii de la o haită de hoţi la alta, la trădări şi umilinţe.

În toamna lui 2014, peste 6 milioane de români au ieşit la vot pentru a urni de la putere oligarhia demagogică. Ei şi-au pus speranţa în Klaus Iohannis. După scurgerea unui an s-a dovedit că atât corupţia, cât şi trădare ucid, iar în dreptul realizărilor lui Iohannis este trecut un imens zero. Apoi, prin guvernul tehnocrat Cioloş, Iohannis şi-a degivrat imaginea de “stană de piatră”.

coldea general
Coldea are de plătit mai multe poliţe
Cui pe cui se scoate!

Prin semnarea odiosului tratat, penalii Dragnea şi Oprea au dorit să arate tuturor, fie ei politicieni, guvernanţi, români obişnuiţi sau străini, că în România ei fac legea, că ei controlează puterea. Iar ceilalţi sunt… resturi!

Aşadar, dacă preşedintele Klaus Iohannis vrea “o altfel de politică” în următorii ani, nu se mai poate rezuma doar la imbolduri din alcov. Va trebui să coboare pe câmpul de luptă politic şi să-l pună „şef de stat major” pe cel mai temut general, aşa după cum ni-l zugrăvesc Băseascu, Udrea, Blaga, Ponta şi Tăriceanu: Florian Coldea, “matusalemicul” şef din umbră al SRI.

Acum, trinomul de conjuctură Iohannis – Cioloş – Coldea are posibilitatea să dea de pământ cu binomul penalilor Dragnea – Oprea.

Acum, temutul Coldea poate să se întoarcă cu faţa la poporulul pe care l-a trădat prin infiltrarea acoperiţilor şi l-a furat prin societăţile comerciale deţinute de SRI, şi să restabilească o ordine firească pentru alegerile locale.

Acum vom vedea dacă Klaus Iohannis este preşedinte sau un preş de iută la uşa generalului Oprea.

Acum vom vedea cât de mult îl iubesc generalii din Armată pe “colegul lor”, megalomanul Oprea.

Acum vom vedea dacă polul de putere din spatele preşedintelui Iohannis este mai puternic decât cel aflat în spatele lui Oprea. Căci, repet, nici Iohannis, nici Oprea nu au venit de nicăieri!

Acum vom vedea “cine este mai al dracului”, aşa cum spune o vorbă din jargonul golanilor de cartier însuşită de lumea politică dâmboviţeană.

Acum vom vedea cu toţii dacă “vocea străzi” are vreo valoare pentru marele partid istoric PNL, sau milioanele de români au rămas la statutul de „pulime”.

gorghiu-blaga
Gorghiu şi Blaga trebuie să ridice mănuşa
Podul democraţiei

Dacă liderii Gorghiu şi Blaga nu vor forţa, prin toate mijloacele legale, inclusiv solicitarea publică a demisiei lui Cioloş – în caz că premierul nu dă o ordonanţă sau nu îşi asumă răspunderea pentru alegeri în două tururi -, înseamnă că propunerea lor a fost doar joacă de imagine.

Acum nu mai este vreme de tratative! După ce Dragnea şi Oprea au semnat protocolul umilitor pentru popor, PNL, prin Gorghiu şi Blaga, ajutat de Iohannis şi cu sprijinul lui Coldea trebuie să mute prin Cioloş.

Acum a venit momentul ca Iohannis, Gorghiu, Blaga, Cioloş şi Coldea să ridice mănuşa aruncată de penalii Dragnea şi Oprea.

Acum se joacă soarta democraţiei aşa cum s-a jucat în vara fierbinte din 2012. Atunci, la capătul podului a stat “omul de la garaj”. În prezent, cel care păzeşte podul trebuie să iasă din starea de „stană de piatră”.

Dacă ați ajuns aici vă mulțumesc și vă invit să lecturați și analiza noastră pe tema jocului politic pentru alegerile locale în două tururi “Șah la Coldea”. MERITĂ

3-feb-2016-Sah-la-Coldea

Ei,bine, dacă ați citi și “Șah la Coldea” atunci vă invit să lecturați și analiza noastră referitoare la “balamaua” UNPR-Oprea. MERITĂ

oprea si unpre

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version