Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:

Parlamentul UE, un fel de „Cimitir al Elefanților”!

Odată cu apariția pe piața politică a Alianței USR & PLUS – în contextul europarlamentarelor din 26 mai 2019, cu ricoșeu pentru alegerile prezidențiale -, au apărut și foarte multe informații de rău augur la adresa lui Cioloș și a celor din prejma lui, precum și o hemoragie de Sondaje de Opinie.

Dacian Cioloș, primul pe lista USR & PLUS

Desigur, unele acuzații la adresa lui Cioloș & Co. sunt reale (ușor reșapate), alte sunt doar fumul ce anunță incendiul.

Dar, indiferent de ce se va scrie – pro sau contra – despre prezumtivii candidați pentru prezidențialele din noiembrie 2019, – cum sunt Cioloș și Iohannis -, un fapt rămâne cert: bătălia din luna mai este încălzirea pentru cea din noiembrie.

Citiți și… 33 de europarlamentari la 15,2 milioane de alegători!
Tabelul prezenței la vot a românilor în perioada 1990 – 2016

Poate de aceea “sondorii de casă”, arvuniți “pe bani grei” în sondajele pentru alegerile UE, se ambiționează să pună și întrebarea “Dacă astăzi ar fi alegerile pentru funcția de președinte, cu cine ați vota?”

Și ca să fie “gălușca” plină, întrebarea e închisă – adică se oferă și câteva nume, unele dintre ele care nu vor candida sau nu contează – precum Firea!

Dan Nica, eligibil pe lista PSD

Revenind la alegerile pentru UE, vă reamintim că prin diverse tratate cu Uniunea Europeană, România și-a pierdut o parte din SUVERANITATE – economică, financiară și legislativă – iar, în paralel, a câștigat o SUVERANITATE UNIONALĂ alături de celelalte 28 de țări membre al UE, cu tot cu Marea Britanie.

În această situație pur politică pentru viitorul României în UE, alegerile pentru europarlamentarele din 26 mai 2019 ar trebui să fie foarte bine ancorate în mentalul societății românești, pentru că “ora exactă” nu se mai dă de la București, ci de la Bruxelles.

Spunem AR TREBUI, pentru a se înțelege cât de importante sunt persoanele care vor ajunge în Parlamentul European!

Vasile Blaga, pe un loc eligibil pe lista PNL

Ca lider de partid, trebuie să fii INCONȘTIENT ca să nu înțelegi că NU poți să trimiți la Bruxelles, pentru următorii 5 ani extrem de importanți pentru România în UE, oameni precum:

  • Dan Nica, Maria Grapini, Natalia Intotero, Claudiu Manda și Victor Boștinaru – PSD;
  • Vasile Blaga, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi – PNL;
  • Clotilde Armand și Vlad Botoș – USR & PLUS;
  • Norica Nicolai, Daniel Barbu, Ovidiu Silaghi și Varujan Vosganian – ALDE!
Norica Nicolai, pe un loc eligibil pe lista ALDE

Iar după ce citim listele de candidați prezentate de partidele politice – doar în cazul PSD, “pe surse” -,  tragem următoarea concluzie:

Că în viziunea acestor lideri de partide, Parlamentul UE este un “Cimitir al Elefanților” și nicidecum forul care ne va decide soarta! Pentru că, foarte curând, tot de la Bruxelles (de fapt, de la Frankfurt) se va da “ora exactă” și în Sistemul BANCAR!

Vlad Botoș – eligibil pe lista USR & PLUS

P.S. Pentru cine nu știe la ce se referă sintagma comunistă “Cimitir al Elefanților”, iată explicația:

Înainte de ’89, atunci când un lider de partid sau militar intra în colimatorul Organului, era scos din “elită”.

Dar pentru a nu învolbura apele, ca un fel de primă de eliminare, i se dădea o funcție în celebrul Automobil Club Român – ACR!

O funcție bănoasă, fără mare responsabilitate, dar și fără cale de întoarcere în structura de frunte a PCR!

448 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv