Ionel Dancă a demisionat, joi, din Grupul PNL, fiind a cincea, după ce alți 3 parlamentari liberali au făcut acest pas, urmându-l pe fostul lider PNL, Ludovic Orban, care a părăsit, marți, grupul.

Cei trei sunt deputații Ion Ștefan și Alexandru Kocsis, precum şi senatorul Ovidiu Florean.

Declarația lui Ionel Dancă, la Palatul Parlamentului:

„(…) Începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat. Practic, noi, în PNL, am fost în faţa oamenilor cu un mesaj şi cu un program de guvernare care a primit votul de încredere al românilor la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliţia de guvernare formată din PNL, USR şi UDMR.

Românii ne-au dat acest vot pentru a guverna România patru ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor. Prin urmare, ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, m-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL.

Vor mai fi şi alţi parlamentari. (…) Noi, din punctul nostru de vedere, vrem să transmitem un semn clar că ne delimităm de această conducere a PNL, care a dus PNL în gard, a dus ţara în haos, a distrus coaliţia de guvernare. Suntem pe marginea unei prăpăstii din punct de vedere sanitar. De 4 luni nu se mai guvernează în România. De 4 luni toate forţele văzute şi nevăzute ale sistemului de putere din România au avut un singur obiectiv – să-l schimbe de la conducerea PNL pe Ludovic Orban.

„Noua conducere a PNL merge în genunchi, cerşind sprijin la PSD cu căciula în mână şi, culmea umilinţei pentru votanţii PNL, această solicitare să fie refuzată. (…)

„În spatele porţilor închise de la Vila Lac are loc o negociere nelegitimă, netransparentă între PNL şi PSD pentru un guvern minoritar sau cu participare disimulată a PSD la guvernare alături de PNL. Eu nu voi vota un guvern în alianţă cu PSD, fie pe masă sau pe sub masă. (…) În urma rezultatului de la alegerile parlamentare, singura coaliţie de guvernare posibilă şi legitimă în Parlamentul României este coaliţia formată în jurul PNL, cu USR şi UDMR. Vedem că alte soluţii nu se pot realiza în momentul de faţă. O altă soluţie de guvernare, un guvern minoritar cu sprijin PSD, este o soluţie care nu respectă votul românilor dat PNL”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version