Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Anca Dragu (USR) a fost revocată de la șefia Senatului și a fost instalat Cîțu (PNL)

Anca Dragu (USR) a fost revocată de la șefia Senatului, marți, cu 82 de voturi din totalul de 115 senatori prezenți. Au fost 24 de voturi „împotrivă” și 9 abțineri.

În locul ei a fost instalat Florin Cîțu (PNL), fiind ales cu 82 voturi „pentru” și 25 „împotrivă” (USR). Alte 17 voturi au fost anulate.

„De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!”, a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului.

USR a anunțat că va ataca decizia la Curtea Constituțională (CCR), pentru că înlocuirea Ancăi Dragu  s-a făcut fără respectarea regulamentului Senatului.

Concret, cei care au demis-o ar fi trebui să vină cu argumente clare – fie încălcarea Constituției, fie încălcarea regulamentului Senatului. Or, în proiectul de demitere a Ancăi Dragu, se invocă doar faptul că s-a constituit o nouă majoritate.

Alina Gorghiu (PNL) a spus însă că există decizii CCR care ar permite schimbarea Ancăi Dragu. Ea a invocat două articole din Constituție, Regulamentul Senatului și o decizie a CCR.

„Este un punct care ține de realitatea politică la acest moment. Nu este o sancțiune pentru Anca Dragu, este o chestiune firească de normalitate atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică”, a spus Gorghiu.

19 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv