Fostul premier Victor Ponta a comentat în termeni duri modul în care guvernul Dăncilă a făcut rectificarea bugetară din această vară.

Ponta consideră că trebuie să ne așteptăm la ce este mai rău în condițiile în care ‘este prevăzută posibilitatea ca Guvernul să ia bani din Trezorerie, lucru care nu s-a mai întâmplat de la criza economică din 2010. Banii din Trezorerie reprezintă acea rezervă pe care ești obligat să o ții pentru situații de criză. Dacă ai probleme, banii ăia trebuie să-ți acopere 3-4 luni de importuri sau plata datoriei. Ori acum, dacă se iau bani din Trezorerie, în cazul unor situații de criză, Guvernul va fi în incapacitate de plată’.

Ponta atrage atenția asupra unui lucru extrem de important: ‘Nu s-au alocat deloc resurse pentru autoritățile locale. O avem în septembrie mii de oameni care lucrează pentru autoritățile locale și nu au bani de salarii. De asemenea, nu s-a alocat niciun ban pentru vreun proiect local sau național’.

Fostul premier anunță și că ‘România a devenit statul din Uniunea Europeană care se împrumută cel mai scump. Am depășit Grecia în acest clasament, iar acest lucru ar trebui să ne pună în gardă’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version