Încă o retragere din Guvernul Cioloş: Cristina Guseth, propusă pentru portofoliul Justiţiei, a fost eliminată de pe listă.

guseth-stirileprotv.ro
sursă foto: stirileprotv.ro

Răzgândirea premierului desemnat Dacian Cioloş a avut loc azi-noapte. Anunţul a făst făcut pe Facebook:

ciolos facebook

Prestaţia Cristinei Guseth în faţa comisiilor parlamentare a fost lamentabilă, aşa cum a putut fi văzută în direct, la TVR.

Cu toate acestea, ea a primit aviz favorabil, obţinând 41 de voturi “pentru”, 6 “împotrivă” şi 6 abţineri.

La audieri au fost prezenţi 53 de parlamentari din 7 comisii de specialitate: Comisia Juridică, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi – fiecare din Camera Deputaţilor şi Senat -, plus Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizarea executării hotărârilor CEDO din Senat.

Şedinţa de audiere a fost una  lungă,  marcată şi de o pauză, pentru consultări cu uşile închise înainte de vot, cerută de vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Ciprian Nica (PSD).

Guseth a recunoscut că s-a “blocat” la întrebările privind imunitatea, precizând însă că i-a fost greu să le spună parlamentarilor că ei ar fi vizaţi de o revizuire a sistemului de imunităţi.

Este a doua retragere de pe lista de propuneri, după Andrei Baciu (29 ani), propus ministru al Sănătăţii în ciuda faptului că nu a terminat rezidenţiatul, însă motivul a fost altul: pe Facebook apărea în lenjerie intimă, pozând ca fotomodel. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version