Liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a criticat, marți seară, alegerea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

„Mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ e o sfidare la adresa oricărui român cinstit. Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente. A executat ordine fără să clipească şi fără să ţină seama de interesul public. A fost doar instrument, niciodată cetăţean. A fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român. Dacă ar fi să îi pun o întrebare, aşa cum insistent cerea domnia sa într-o celebră conferinţă de presă, atunci aceasta ar fi ‘Nu vă e ruşine?’”, a scris Barna pe Facebook.

Liderul USR a menţionat că parlamentarii formaţiunii pregătesc un proiect de lege care „va reglementa mai strict situaţia de la Consiliul Legislativ”, acordând o atenţie sporită limitelor mandatului.

Plenul Parlamentului l-a ales, marţi, cu 185 voturi, pe Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Fostul ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu, autor al OUG 13 care a scos în stradă sute de mii de protestatari,. nu se mai regăsea pe listele de candidați PSD la parlamentare, semn că funcția de șef al Consiliului Legislativ i-a foist dedicată.

Florin Iordache a fost ales de Parlament președintele Consiliului Legislativ

Numai 41 de voturi a obținut fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, propus de PNL, semn că nici măcar liberalii nu l-au votat.

Votul a fost secret, cu buletine.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version