Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Budăi s-a fofilat de la „Ora Guvernului”, ca să nu dea explicații pe menținerea pensiilor speciale – ce duce la pierderea banilor din PNRR

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu mai vine la „Ora Guvernului”, unde senatorii USR l-au invitat pentru a-l chestiona de ce pensiile speciale nu au fost eliminate.

Budăi confirmase prezența, însă miercuri, cu puțin timp înainte de începerea reuniuii, a anunțat că va lipsi, invocând că trebuie să meargă la ședința Guvernului.

Eliminarea pensiilor speciale este jalon în PNRR, iar Senatul, majoritar PNL-PSD-UDMR, a adoptat, în 29 martie, proiectul de lege privind „reforma” acestor pensii, fără însă a le elimina.

Amendamentele propuse de USR, inclusiv de trecere pe contributivitate a tuturor pensiilor din România, au fost respinse cu majoritate de voturi. Legea a fost votată cu 79 de voturi „pentru” și 37 „împotrivă”.

Actul normativ a fost trimis apoi la Comisia Europeană, pentru a primi acceptul. De atunci însă, coaliția PNL-PSD-UDMR ține la secret discuțiile pe această temă.

USR acuză că banii din PNRR vor fi pierduți cu bună știință, deoarece coaliția nu renunță la privilegiile acordate celor cu pensii speciale. 

Ciolacu, scut pentru „specialul” Ciucă: „Sub nicio formă nu puteam prinde în OUG cumulul pensiei cu salariul!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că speră „din tot sufletul” ca jalonul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu privire la pensiile speciale să fie îndeplinit în timp util.

Ciolacu „uită”cine a reintrodus pensiile speciale: „Este aproape inexplicabil cum să ai pensie mai mare decât venitul avut în activitate”
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv