Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
PSD mimează transparența

Ciolacu (PSD) vrea consens cu toate forțele politice pentru prelungirea mandatelor primarilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toate forţele politice, miercuri, pentru ca săptămâna viitoare să se reunească la Parlament în scopul stabilirii unei legi cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali şi la data alegerilor, după ce judecătorii CCR au declarat neconstituțională atât OUG adoptată în acest sens de guvernul Orban, cât și legea de adoptare, cu modificări, a acestei ordonanțe.

„Cu alte cuvinte, jocul pe sub masă şi cu aranjamentele PNL a luat sfârşit. Toate forţele politice trebuie să se reunească şi să promoveze împreună o lege transparentă în Parlament, constituţională şi care să ţină cont de toate forţele politice şi de toată reprezentarea parlamentară”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a amintit că pe 21 iunie le expiră mandatele aleşilor locali.

„Vreau să avem un proiect de lege comun, semnat de către toţi liderii de grup parlamentar. Aşa este corect”, a arătat Ciolacu.

După aceea, va urma o nouă consultare, cu privire la data alegerilor.

„Din comunicatul Curţii am văzut că este atât atributul Guvernului, cât şi atributul Parlamentului. Asta înseamnă că măcar acum, în ultimul ceas, PNL să vină la masa negocierilor cu toate forţele politice, nu neapărat cu PSD, şi să decidem împreună data cea mai bună, data care nu pune sub nicio formă în pericol viaţa românilor”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

CCR: Prelungirea prin OUG a mandatelor primarilor este neconstituțională
41 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv