Marcel Ciolacu a răspuns în doi peri, luni, întrebat de jurnaliști despre pretenția PSD de a intra la guvernare în Cabinetul Ciucă, pe care însă președintele Klaus Iohannis îl vrea minoritar și cu susținere PSD.

„Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele erau aia cu copiii spun lucruri trăsnite. Pare că și când ești om mare și ai de-a face cu o Românie la răscruce, alții spun lucruri trăsnite. Ce vă pot spune cu exactitate este că PSD nu poate negocia cu PNL (intrarea la guvernare), pentru că PNL are o decizie în acest sens”, a declarat Ciolacu, la Parlament.

„Nu există în acest moment o discuție privind intrarea PSD la guvernare, dar, într-o țară normală, ești obligat să ai un dialog cu premierul desemnat”, a spus el, la insistențele presei.

Ciolacu a susținut că a discutat doar telefonic cu Nicolae Ciucă și că i-a transmis cele 10 propuneri ale partidului privind programul de guvernare. 

Premierul desemnat Ciucă vrea, la ordinul lui Iohannis, un guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD la vot în Parlament.

Însă negocierile nu au decurs așa ușor cum părea la prima vedere, mai ales după ce Iohannis a transmis un mesaj de imbold pentru oamenii lui Ciolacu: 

Iohannis explică de ce a preferat în locul USR „ciuma roșie” PSD să susțină Guvernul minoritar PNL-UDMR

„Echipa câștigătoare ”din PNL manevrată de Gorghiu credea că bate palma rapid cu Ciolacu, dar s-a lovit de pretențiile lui Grindeanu și Firea de a se conecta la pușculița Guvernului

PSD vrea la guvernare! Iohannis și Cîțu s-au plâns de „șantajul” USR și s-au ales cu cel al „ciumei roșii”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version