Premierul Florin Cîțu a găsit soluția să scape de scandalul documentului cu antetul Guvernului, trimis de la cabinetul său în plină campanie politică pentru preluarea șefiei PNL, astfel că a „zburat-o” din funcție, joi seară, pe consiliera de stat Mioara Costin, care l-a trimis de la Cancelaria Prim-Ministrului.

„Ștampilat” deja de PSD cu sintagma „Cîțugate”, scandalul risca să ia proporții de nebănuit, inclusiv cu iz penal.

PSD îi cere preşedintelui Iohannis să intervină în scandalul „Cîţugate”

Până luni, subiectul va fi uitat de presa fidelă premierului instalat de doar 7 luni la Palatul Victoria.

Vom vedea ce alt eveniment de presă va fi „explodat” până atunci.

Cîțu trebuie să răspundă însă cum folosește personalul Guvernului în interesul propriu de candidat la funcția de președinte al PNL și mai ales câți bani cheltuiește de la buget pentru campania politică și deplasările în țară.

„Eliberarea doamnei Mioara Costin a avut loc la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Articol unic – La data intrării în vigore a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în decizia semnată de premierul Cîțu și publicată în Monitorul Oficial.

Mioara Costin

Mioara Costin (angajată în aprilie) a trimis acel document de la Guvern către lideri din PNL, cărora le cerea să-i transmită ei și colegei sale Dana Păcurar informații despre tabăra Orban, pentru a le da in presă.

Aceasta este una din „armele” lui Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL.

VIDEO. Cîțu se încurcă din nou în minciuni pe tema documentului cu antetul Guvernului pentru campania din PNL

Numai că premierul riscă un dosar penal, pentru utilizarea ilegală a resurselor umane şi financiare ale Guvernului în campania electorală pentru şefia PNL.

Florin Cîțu, despre documentul care dezvăluie strategia lui de comunicare: ”Cine spune că este adevă

Amintim că, pentru fapte asemănătoare, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, din care a ispășit 2 ani și 2 luni.

Deocamdată, procurorii DNA nu s-au autosesizat – și nici nu o vor face, atât timp cât Florin Cîțu va fi prim-ministru.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version