Premierul demis Florin Cîțu și premierul desemnat Nicolae Ciucă s-au întâlnit, marți seară, cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Vila Lac, însă acesta respinge „armistițiul politic” de susținere a unui guvern minoritar, propus de liderul PNL.

Concret, PSD vrea 7 ministere, potrivit unor surse politice din ambele partide. 

Astfel, a eșuat și a doua rundă de negocieri, desfășurată departe de ochii presei. Prima întâlnire, care a avut loc duminică dimineață tot la Vila Lac, nu a fost recunoscută nici de PNL, nici de PSD.

Spre deosebire de USR, PSD a avut o poziție oscilantă: mai întâi a spus că susține un guvern format din specialiști, apoi a cerut să intre la guvernare cu miniștri în Guvernul Ciucă.

Numai că asta ar însemna ca UDMR să fie aruncat ca pe o măsea stricată.

Întâlnire pe ascuns

La întâlnirea de marți seară au participat din partea PNL, alături de Cîțu și Ciucă, secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, și cei patru vicepreședinți: Lucian Bode, Rareș bogdan, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu.

 
Din partea PSD au venit Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Vasile Dîncu.
 
După întânirea pe ascuns nu a fost făcută nicio declarație publică.

USR a refuzat, în mod public, „armistițiul” și a cerut negocieri „la vedere” pentru refacerea coaliției:

USR refuză „armistițiul” lui Cîțu. Cioloș: „Se poate construi o majoritate; pe asta să ne așezăm la masă”

Liderul USR, Dacian Cioloș a precizat că acceptă numai negocieri oficiale, nu pe ascuns. Astfel, Ciucă a venit la Parlament pentru a se întâlni cu Cioloș, luni la prânz. Însă fără niciun rezultat. Ciucă a precizat însă că va merge la partid să ia mandat pentru refacerea coaliției cu USR. Însă a mers la Cotroceni la ordin la președintele Klaus Iohannis, care nu i-a dat acest „mandat”, conducerea PNL nu s-a întâlnit ca să discute flexibilizarea mandatului.

Ciucă n-a primit undă verde de la Cotroceni! Cîțu: „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version