Premierul Florin Cîțu (PNL) a declarat miercuri, la puțin timp după ce i-a cerut intempestiv președintelui Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR PLUS), iar șeful statului a semnat decretul rapid, că actuala coaliție la guvernare nu s-a constituit în jurul unor oameni.

„Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred în continuare în această coaliție de guvernare, pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei, și nu în jurul unor persoane”.

Premierul s-a ferit să-i pronunțe numele lui Vlad Voiculescu, pentru a nu rămâne pe vreo înregistrare în viitor… 

Iată declarația completă a premierului:

„De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această lupta a întins la maximum resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar și în economie.

Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului, instituțiile care îl administrează în această perioadă dificilă.

În acest context, și pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred în continuare în această coaliție de guvernare, pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane.

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”.

UPDATE! Cîțu l-a demis intempestiv pe Voiculescu și l-a pus pe Barna interimar la Sănătate, dar acesta refuză

Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, l-a acuzat pe Florin Cîțu, într-un mesaj pe Facebook, că modul în care a procedat, fără consultarea alianței, este absolut inacceptabil.

Cioloș îl acuză pe Cîțu că nu a consultat USR PLUS înainte de a-l demite pe Voiculescu
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version