Premierul Nicolae Ciucă nu i-a mai chemat la negocieri pe liderii sindicatelor din Educație, luni, în prima zi a grevei profesorilor, așa cum promisese în urmă cu o zi.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat luni, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul Muncii, Marius Budăi, la Palatul Victoria, că „dialogul dintre Executiv şi sindicate continuă, iar acesta se poate derula la nivelul ministerelor de linie şi la nivelul Guvernului”.

Grevă în Educație – ziua 1. Budăi a pregătit OUG cu bonusurile anunțate de Ciucă, dar profesorii le refuză: „Nu suntem asistați social!”

Cărbunaru a insistat pe faptul că Guvernul Ciucă a alocat pentru Educaţie un buget mai mare cu 2 miliarde de lei în 2022, faţă de cel din 2021, iar cel din 2023 „este cel mai mare buget alocat Educaţiei în ultimii 30 de ani”.

„Există, dacă îmi permiteţi, resurse pe care Guvernul le-a alocat deja, comparativ cu bugetele din anii anteriori şi aş vrea doar să vă reamintesc bugetul anului 2022 alocat de Guvernul Ciucă, mai mare cu 2 miliarde de lei faţă de cel din 2021 pentru Educaţie, iar cel din 2023, anul în curs, este cel mai mare buget alocat Educaţiei în ultimii 30 de ani, un plus de 6 miliarde de lei faţă de cel din anul trecut. Asta înseamnă că acest Guvern înţelege importanţa acordată educaţiei, dincolo de modificările şi reformele din plan legislativ, pachetul de legi privind învăţământul preuniversitar şi universitar care se află în Parlament, există resurse, sunt cele 3,6 miliarde de euro din PNRR care vor ajuta refacerea sau chiar construirea de şcoli noi, grădiniţe, dotarea universităţilor şi pot soluţiona probleme importante din educaţie. Aceste resurse trebuie alocate astfel încât ele să producă plus valoare şi, desigur, înţelegem preocuparea liderilor de sindicat din domeniul învăţământului. Ea reflectă o aşteptare îndelungă a acestui sistem, dar iată că acest Guvern, după cum vă spuneam, alocă deja resurse suplimentare pentru a gestiona cât mai bine funcţionarea educaţiei în România”, a arătat Cărbunaru.

Negocieri eșuate: Ciucă, de-a dreapta cu Ciolacu, i-a momit pe profesori cu bonusuri, dar nu i-a ieșit. Grevă generală!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version