Premierul desemnat Nicolae Ciucă se întâlnește luni, la Parlament, cu liderul USR Dacian Cioloș, după negocierile eșuate cu PSD, care dorește să aibă reprezentanți în guvernul minoritar croit doar din PNL și UDMR, la ordinul președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este dispus să primească PSD la guvernare, Ciucă s-a fofilat, susținând că „suntem dipuși să discutăm, să avem dialog”.

El a negat întâlnirea de la Vila Lac, avută duminică dimineață cu reprezentanții PSD și a prelungit perioada negocierilor:

„Am discutat la telefon cu Marcel Ciolacu. Mi-au transmis cele 10 propuneri PSD pentru introducerea lor în programul de guvernare. (…) Ulterior, vom relua discuțiile. Vom avea discuții cu toți cei care sunt dispuși și vor să găsim soluții pentru ieșirea din criză”.

Despre negocierile oficiale, în văzul lumii, pe care le-a avut deja cu USR până acum, iar luni a decis să le continue, Ciucă a spus „poezia” învățată la partid:

„Mandatul la nivelul partidului este acesta: Să căutăm susținere pt guvern minoritar”.

Întrebat dacă el personal ar fi de acord ca USR să revină în coaliție, Ciucă a ăîrut surprins și nu a știut ce să răspundă:

„Eu personal? Nu sunt în acea postură astăzi să determin eu.
Caut soluții pentru a trece guvernul în Parlament. Avem 10 zile, am finalizat o treime din etapă”.

Chestionat dacă mandatul primit de la PNL este flexibil, adică dacă se poate lărgi în afară de UDMR, ciucă a răspuns: „Eu am înțeles că politica este arta de a găsii soluții. Nu este vorba de ce doresc eu”.

Premierul desemnat Ciucă vrea, la ordinul lui Iohannis, un guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD la vot în Parlament.

Însă negocierile nu au decurs așa ușor cum părea la prima vedere, mai ales după ce Iohannis a transmis un mesaj de imbold pentru oamenii lui Ciolacu: 

Iohannis explică de ce a preferat în locul USR „ciuma roșie” PSD să susțină Guvernul minoritar PNL-UDMR

„Echipa câștigătoare ”din PNL manevrată de Gorghiu credea că bate palma rapid cu Ciolacu, dar s-a lovit de pretențiile lui Grindeanu și Firea de a se conecta la pușculița Guvernului

PSD vrea la guvernare! Iohannis și Cîțu s-au plâns de „șantajul” USR și s-au ales cu cel al „ciumei roșii”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version