Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Cum invocă PSD nevoia de impozitare progresivă: „În România nu mai avem cotă unică” – Budăi

La o zi după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu,  declarat că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv „cu deductibilităţile necesare” și a invocat grăbirea modificării Codului fiscal până la 1 iunie, astfel încât să poată fi aplicat de la 1 ianuarie 2023, ministrul Muncii, Marius Budăi, a ieșit public cu detalii.

„Noi în România nu mai avem impozitare unică. (…) Avem pensionari care până la 2.000 de lei nu plătesc absolut niciun leu impozit şi se plăteşte doar pentru suma de peste 2.000 de lei. Avem în economie (…) societăţi comerciale care plătesc 1% impozit pe venit, alţii care plătesc 16% impozit pe profit şi exemplele pot continua”, a declarat Budăi la PSD Ploieşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, nu s-a gândit la a introduce, în primă fază (…), cote mai mari de impozitare, ci, din cauza problemelor apărute cu preţurile (…), să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici. Asta a fost baza discuţiei, nu neapărat pentru a introduce categorii de impozite mai mari. Va solicita preşedintele partidului o discuţie în coaliţie, ce va ieşi din coaliţie, vom comunica”, a a adăugat el.

27 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv